Николина Ангелкова: Аз съм отвратена, най-лесно е да критикуваш

1
Министерството на туризма не отговаря за строителството по Черноморието
Министерството на туризма не отговаря за строителството по Черноморието

Със сигурност се възползват от ситуацията всички. Очевидно предизборната кампания е стартирала 

Очевидно по много мръсен начин и фактите не се отричат, а се търсят други прийоми. Аз съм отвратена от такива похвати, защото много е важно да седнеш на масата с конкретни решения. Най-лесно е да критикуваш. За нас е важно да продължим да работим. Ние ще правим това, което се изисква от нас. А то е работа, работа и отново работа и ще се справим. За нас е важно да завършим ангажиментите, които сме поели.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за предаването „Неделята на Нова“ по NOVA.

Министърът подчерта, че не са спрели в разговори и диалог да търсят решения. "Трудни са решенията, труден е балансът, защото не е само сектор туризма", добави тя.

Относно скандалът с Алепу Ангелкова каза, че за имиджа на българския туризъм всякакви такива примери се отразяват негативно. "Министерството на туризма още веднъж да подчертая по никакъв начин не отговаря за строителството и за разрешенията за строеж по българското Черноморие. Много от примерите, които се дават за застрояването и презастрояването са с изтекла давност, други със стартирани подробно устройствени планове или издадени разрешения за строеж назад във времето и всичко това се дължи според мен на една липса на стратегия, която не се е реализирала преди 15-20 години. За съжаление, в момента ние берем плодовете на това", добави тя.

"За мен е важно да се спазват законите. За мен е важно, когато говорим за туризма, защото той е хоризонтален и зависи от усилията на всички, наистина да се спазват законите и да няма нарушения, защото всеки един такъв пример вреди на имиджа на българския туризъм", каза още Ангелкова.

"За момента очакваме единните оказания на ЕК по отношение на пътуванията за трети страни, които не са членки на ЕС. Очакваме буквално в началото на седмицата да получим такива указания, за да може според епидемичната обстановка да преценим как ще се отварят границите за туризъм съответно и с тези страни, много ключови за българския туризъм", обясни още министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари