Николай Витанов: Пандемията си отива, вирусът става "прилепов грип"

2
Коронавирусът няма да си отиде съвсем, но ще стане поредният вариант на грип
Коронавирусът няма да си отиде съвсем, но ще стане поредният вариант на грип Снимка: bTV

България ще намалее с още един милион до 20 години, добави математикът

Пандемията си отива, ситуацията върви към това да става ендемична. Вирусът става като грипния т.е. той няма да си отиде съвсем, но ще стане поредният вариант на грип. Предните два вируса сега са птичи грип и свински грип. И този ще стане някакъв грип – „прилепов грип“ не знам как ще го кръстят.

Това заяви в студиото на „120 минути“ по bTV  математикът проф. Николай Витанов.

„Честният отговор е не, нямаше да се хвана. Предположих какво ще се излее върху мен, но предположих до каква степен. Преди да се захвана, бях обикновен професор, който имаше проблеми с треперенето на ръката да напише формулата на листа, сега - след толкова обиди срещу мен нямам никакви проблеми. Мога да мина и през човек, вкалиха ми нервите. Коставаше ми доста неща, в началото косата ми не беше толкова бяла, но свикнах. Така цялата теория, която съм учил 20 г., успях да я приложа и на практика“, така отговори той на въпроса „ако сега може да върнете времето назад, щяхте ли да се занимавате с изчисляване, модели и прогнозиране на COVID-19“.

"България ще намалее с още един милион до 20 години. Това отдавна е изчислено, въпросът е какво ще направим по този въпрос. Смъртността ще е в основата, защото раждаемостта не може да се вдигне толкова бързо, това е въпрос на дългосрочна политика", заяви проф. Витанов.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Доцент
    Не е задължително. Ако не се ваксаме и пием белина до 30 години ще станем 10 милиона.
  • 0
    2
    daskal
    Е, не е нужно да си професор, за да предвидиш, че за 20 години ще намалеем с милион. Това даже ми се струва оптимистична прогноза. А единственото, което може да се направи по "този въпрос" е жизненият стандарт у нас да заприлича например на германския. Не знам обаче как народът ни в манталитета си ще заприлича на германците.
  • -1
    1
    гражданин
    Слушах го. За съжаление е прав.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари