Николай Василев: Нито една от антикризисните мерки няма да доведе до намаляване на инфлацията

0
Николай Василев заяви, че одобрява само една мярка - тази за вдигане на прага за регистрация на фирми по ДДС от 50 на 100 хиляди лева
Николай Василев заяви, че одобрява само една мярка - тази за вдигане на прага за регистрация на фирми по ДДС от 50 на 100 хиляди лева Снимка: Евроком, стоп кадър

Бившият вицепремиер и министър на икономиката одобрява само една от тях

"Нека кажат – "Ние двамата сме големи бюджетни популисти, ние вярваме така, че това е правилната политика, ние такава политика смятаме да водим. Ако управляваме до 2025 година бюджетният дълг ще бъде най-малко 52 милиарда лева и според нас това е правилно." Нека така да кажат."

Това коментира бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев пред телевизия "Евроком". Повод за думите му беше въпрос дали е съгласен с твърдението на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, че инфлацията у нас идва отвън.

Николай Василев заяви, че одобрява само една мярка - тази за вдигане на прага за регистрация на фирми по ДДС от 50 на 100 хиляди лева, а останалите нарече проинфлационни.

"Управляващите нека си ги нарекат социални, социалистически, популистки, разхитителни, но нека не ги наричат антиинфлационни. Защото нито една от тези мерки няма да доведе до намаляване на инфлацията", смята Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    хемороид
    ми някои заживяха, лично познавам доста, ти пропусна ли? сигурно е виновен той....между другото ако чакаш от друг да заживееш по-добре, мога да ти пожелая приятно чакане.
  • 4
    1
    А бе този...
    Този нали беше министър на икономиката при царя? Е, какво добро тогава се случи, заживяхме ли по-добре? Ама сега знае да лае...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари