Николай Слатински разкри каква е всъщност смъртността от КОВИД-19 у нас

0
"Властта е брутално самодоволна, разду новината за началото на ваксинирането, като че ли всеки Божи ден се имунизират поне по 15 000 български граждани. А прекалено малко получените ваксини трябва освен това да се делят на две, за да стане ясно колцина ще бъдат ваксинираните с тях"
"Властта е брутално самодоволна, разду новината за началото на ваксинирането, като че ли всеки Божи ден се имунизират поне по 15 000 български граждани. А прекалено малко получените ваксини трябва освен това да се делят на две, за да стане ясно колцина ще бъдат ваксинираните с тях" Снимка: БГНЕС

Експертът по национална сигурност Николай Слатински с коментар относно ситуацията с разпространението на КОВИД-19 у нас. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил: 

Въздържам се от статистика, дори на седмична база, за разпространението на вируса, защото две седмици поред държавата общо-взето нехае за вируса, броят на тестовете е удивително и унизително малък, а хората разпускат и в една или друга степен игнорират тази напаст.

По отношение на държавата каквото и да се каже, ще е твърде меко и леко. Властта е брутално самодоволна, разду новината за началото на ваксинирането, като че ли всеки Божи ден се имунизират поне по 15 000 български граждани. А прекалено малко получените ваксини трябва освен това да се делят на две, за да стане ясно колцина ще бъдат ваксинираните с тях.

Сега има нова опорка – критиката на властта била всъщност омраза към правителството и лично към др. ББ.

Разбира се, може и да има омраза към Първото лице, Единствено число – заради омерзително циничния език, арогантните изрази по адрес на председателката на парламента и някои европолитици, разпищолените снимки с пачки и кюлчета злато, безпардонното и безсъвестно самодоволство.

Но омразата е прекалено голям лукс за умните и разумните хора – да си пилеят емоционалната енергия и то в подобни адски трудни времена.

Става дума не за омраза, а за критика. Властта се хвали, че най-добре се справяла с вируса, а на съвестта ѝ тежат повече заразени отколкото в над 100-милионна Индонезия и повече починали от … 200 пъти по многолюдния Китай.

Властта проспа цели 6 месеца и с това причини огромни страдания и неизмерима печал за твърде много българи…

За народа си каквото и да кажем е лишено от смисъл. Ако властта поне на теория (защото на практика не става) можем да си сменим, то народа не можем. Какъвто ни се е паднал – такъв.

Преди и между празниците нашият народ го удари през вирусното просо, а на самите празници (донякъде напълно разбираемо), той бе много над вируса, реши да не се съобразява с него и макар и в по-малочислен състав, но най-близките хора – родители и деца, баби и дядовци, деца и внуци, но хората се събираха семейно, малцина бяха такива като мен, дето си седяха вкъщи само с възрастните си майки и посрещнаха Новата година в съзнателна изолация.

Такива като мен бяха малцина, но ние, малцината, днес в магазините и аптеките, в градския транспорт и поликлиниките сме в един куп с мнозината и си кихаме и кашляме едни на други.

Та ако говорим за статистика, то тя ще има смисъл не утре, а след седем дни, в по-следващия понеделник, когато ще можем да „хванем“ цяла една нормална седмица – с пет работни дни и два нехайни по отношение на вируса, почивни дни.

Тук ще дам само две статистики – как са заразените за отделните дни от седмицата (след 25 март, когато започнах да водя статистиката) и как са те за отделните месеци.

Ето официално съобщеният брой заразени за отделните дни от седмицата:

1. Вторниците: 39791.

2. Срèдите: 36539.

3. Четвъртъците: 34211.

4. Петъците: 34166.

5. Понеделниците: 32114.

6. Съботите: 21555.

Неделите (без днес): 8142.

Да видим и статистиката за заразените по месеци (като помним, че третата десетдневка на декември бе почивна и със силно занижени данни):

1. Ноември – 92456.

2. Декември – 56966.

2. Октомври – 32011.

3. Юли – 6701.

4. Август – 4576.

5. Септември – 4567.

6. Юни – 2470.

7. Април – 1130.

8. Май – 976.

9. Март – 413.

Накрая ще приведа пасажи от едно писмо, получено на „лични“:

"Очаквах още от лятото да видя годишната статистика за смъртността у нас, защото се съмнявах много в официалната медицинска статистика за К19. Не заради манипулации, а поради мизерното състояние на системата, която не проследява и не регистрира мнозинството заразени, а оттук и починали. Също има лични наблюдения на случаи на внезапно и безпричинно починали хора, които не са стигали до изследване и болница.

Статистиката на НСИ показва, че смъртността през 2020, сравнена с 2019, расте от юни, до фрапиращи разлики за последните месеци. Не съм смятал точно с калкулатор разликите, но за второто полугодие имаме грубо 16-17 хил. починали повече от 2019.

Със сигурност има процент от смъртността, дължащ се на недостъпни нормални медицински услуги, но той не би трябвало да е над 10%, до юни няма драстични разлики – при първия локдаун също бяха недостъпни услугите. Тоест, за съжаление, моите очаквания истината да лъсне в края на годината, се оказват правилни. Смъртността е двойна – около 15 хил. души са починали от К19.“

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари