Николай Ненчев: Г-н президент, със своя акт Вие позорите България!

1
Бившият министър на отбраната Николай Ненчев излезе с остра критика към президента Румен Радев
Бившият министър на отбраната Николай Ненчев излезе с остра критика към президента Румен Радев

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев излезе с остра критика към президента Румен Радев заради решението му да отиде в Москва на 9 май. Според него аргументът на държавния глава за визитата му в Русия.

"Обяснението на президента Радев, че ще присъства на парада в Москва на 9 май, защото „хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма“, е нелепо и обидно за българския народ. Ако иска да почете жертвите, които България е дала в борбата срещу хитлеризма, да отиде и да се поклони в Страцин или край Драва!", коментира Ненчев.

Той прави и кратка ретроспекция на събитията от онзи период. Според Ненчев посещението на Радев в Москва няма да се приеме и добре от натовските ни партньори.

"Как ще погледнем в очите нашите съюзници в НАТО Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния, а също и партньорът ни от ЕС Финландия, които стават жертва на съветската агресия преди 22 юни 1941 г.! Г-н президент, със своя акт Вие позорите България!", коментира още военният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари