Николай Малинов: Удариха ме тези, които виждат Русия като свой конкурент

0
Въпросът дали е шпионин бил смешен, заяви обвиненият в шпионаж
Въпросът дали е шпионин бил смешен, заяви обвиненият в шпионаж Снимка: БГНЕС

Първо, искам да честитя на хората Кръстовден”, съобщи обвиненият в шпионаж Николай Малинов, който участва на събора на русофилите на язовир „Копринка”, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Това е голям кръстопът, оценките са много полярни. Аз не смятам, че ние като патриотична организация трябва по някакъв начин да участваме в тази поляризация на настроенията в обществото. Много голямо впечатление ми направи изказването на Мария Захарова, която – от една страна постави въпроси за справедливостта и несправедливостта на обвиненията към нас, – същите, които политици от целия спектър на политиката в България и Русия – от крайно ляво до крайно дясно, поставиха – но това не бива да поставя под въпрос икономическите отношения България – Русия; и връзките между двете страни до степен, в която те да бъдат спрени и спънати”, съобщи Малинов.

На въпрос дали е шпионин и от кого е атаката, насочена към него, Малинов допълни, че въпросът дали е шпионин, е смешен. „Няма нито един факт, който да се коментира в тази посока; а това че ние сме правили планове да налагаме свои идеали и ценности в обществото – няма нищо по-естествено в едно демократично общество това да се случва”, съобщи Малинов.

„Неадекватни и неактуални са коментарите и изказванията на Великобритания и САЩ, тъй като няма шпионски скандал, няма шпионство. Всички мои тези можете да прочетете още миналата година в книгата ми „Позиция”.Тези позиции са защитавани от мен публично, какво шпионство? Контактите ми в Русия ли са тайни, или контактите в България са тайни?”, попита Малинов.

Абсурдно е да коментираме темата „шпионство”, можем да коментираме цели и идеали, които ние отстояваме, и сме ги отстоявали единствено и само по законен начин”, уточни Малинов.

Удариха ме сили, които не желаят мира, мирното сътрудничество и конкуренцията на мирна основа между нациите да бъде доминантна в международните отношения. Тези, които виждат в Русия своя конкурент, а ние виждаме в русия своя брат, без който българската славяно-православна държава не може да просъществува и да оцелее в тази вихрушка, която предстои на планетата в следващите десетилетия”, допълни бившият издател на в-к „Дума”.

Самия факт, че някого подразнихме с нашия 16-годишен опит да правим конкурси, фестивали, събори, кабинети за изучаване на руски език, както и всичко, което правим по линия на православието, белогвардейците, червеноармейците и др., явно на някого критичната маса от над 80% българи-русофили му дойде вповече”, завърши Малинов.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари