Николай Малинов: Без руска подкрепа, проектите на България ще рухват

0
Малинов: "След удара на прокуратурата се разбра, че без партийна защита това културно русофилство не може да съществува"
Малинов: "След удара на прокуратурата се разбра, че без партийна защита това културно русофилство не може да съществува" Видео: bTV

„Този протест е за свобода. Аз лично не съм привърженик не на хвърляне на павета, а на политическия диалог. Как работиш в интерес на родината си, когато нито един въпрос не ви обединява. Не трябва да се делим“

Това каза пред БТВ Николай Малинов, който обяви, че ще оглавява нова русофилска партия „Възраждане на отечеството“.

„Естествено, че ще се боря за българските интереси. Ако съм русофил, то е защото обичам България. Партията ни е продължение на русофилството, за което вече 12 години ям бой. Ако не сме с Русия, всичко което ще съгражда България, ще рухне. Културното русофилство е уникално достижение за България и 75-80% го подкрепят. Ще правя партия „Възраждане на отечеството“ с хора, които не са членове на БСП, на ДПС и т.н. Основната ни идея ще са мирът и сътрудничеството. Аз не съм против Европейския съюз, но той може да оцелее само в обединение с Русия", каза още Малинов и уточни, че нямало да финансира проекта си от Русия.

Той допълни, че е приятел с Леонид Решетников и с Константин Малофеев, но нямало да бъде финансиран от руския бизнесмен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари