Николай Хаджигенов: Във властта се събраха ентусиасти-теоретици, имат желание, но нямат възможност

0
Казаното от Васил Божков е пре-пре-предостатъчно, смята ексдепутатът и адвокат
Казаното от Васил Божков е пре-пре-предостатъчно, смята ексдепутатът и адвокат Снимка: БТА

На този ВСС трябва незабавно да му бъде прекратен мандатът, за да има смисъл

"Казаното от Васил Божков е пре-пре-предостатъчно. Още първият път, когато разказа и показа платежни нареждания, беше предостатъчно за започване на производство и за задържане на виновните, пък били те и министър-председател, финансов министър, председател на бюджетна комисия и т.н. ... Това е ужасяваща корупция на толкова високо ниво и тя бива разкривана по един-единствен начин като при италианската мафия - като проговори някой отвътре. В конкретния случай проговаря Васил Божков и не просто говори, а показва доказателства".

Това заяви пред БНР адвокат Николай Хаджигенов от Гражданско сдружение "Ние идваме", бивш депутат.

По думите му от правосъдната система трябва да бъде "разкаран Гешев, но и гешевщината":

"На този ВСС трябва незабавно да му бъде прекратен мандатът, за да има смисъл. А те се решиха да го оставят да си доизживее живота, за да не се затрудняват, докато стана кристално ясно, че няма друг начин. Това е, когато се съберат във властта ентусиасти-теоретици, те имат желание, но нямат възможност. ... Това е причината, поради която Делян Пеевски непрекъснато им се смее от първия ред в парламента".

Хаджигенов подчерта, че властта не може или не иска, но тогава идва ролята на гражданското общество, което "да държи пръста на раната":

"Въпросът е защо 47-ото Народно събрание и правителството се ослушват по темата за Пеевски. ... Мафията се притеснява от конкретни, твърди действия и то направени сега, не след месеци. Да, мафията се притесни от задържането на Бойко Борисов, защото смятаха, че той е някаква недосегаема икона. Въпреки че такъв тип задържане, по този начин - много лаишки направено, аз нямам и до днес нямам обяснение защо беше направено по такъв жалък начин, но все пак откърти от стената на самодоволното изражение на ГЕРБ".

Адвокатът подчерта, че и Иван Гешев трябва да си представя как идват да арестуват и него, но уточни, че не трябва да е пак по този начин, а по правилния и законосъобразен.

Интервюто на Диана Янкулова с Николай Хаджигенов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари