Николай Хаджигенов: В един нормален свят Иванчева щеше да е при вас, а Борисов в затвора

1
Адвокат Хаджигенов призова политиците да поискат от президента помилване за Десислава Иванчева
Адвокат Хаджигенов призова политиците да поискат от президента помилване за Десислава Иванчева Снимка: bTV / стоп кадър

Адвокат Хаджигенов призова политиците да поискат от президента амнистия за Десислава Иванчева

Призив към "всички политици, които веят байрака на правосъдието" да пишат до президентството с искане бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева да получи амнистия отправи адвокатът ѝ Николай Хаджигенов в ефира на bTV. "В един нормален свят Иванчева щеше да е при вас, а Борисов в затвора. Но стана обратното - той беше при вас, а тя пое към Сливен. Той е готов на всичко. Борисов, пиши на президента", обърна се той към бившия премиер, по чието време бе арестувана тя. Според Хаджигенов Борисов веел знамето на прокуратурата, когато му изнася и затова адвокатът си позволявал да се шегува, очаквайки помощта му.

Защитникът посочи, че Конституцията казва, че президентът може да помилва, в случая вицепрезидента, на когото са делегирани тези въпроси. В искането си до "Дондуков" 2 той не е описвал подробно казуса, защото смята, че всички са запознати със случилото се. "Правосъдието и правото никога не са имали отношение по казуса. С казусът са запознати всички, няма човек, който да не е запознат. Акцентирал съм на правосъдието", настоя той.

На г-жа Йотова ѝ стиска, може би ще ѝ стиска да помилва и Иванчева, смята Хаджигенов за шансовете си пред вицепрезидента Илияна Йотова. От 4 януари до 6 декември комисията за помилванията е приела 220 молби, според Хаджигенов при президента Росен Плевнелиев "май нямаше почти никакви помилвания, което е неправилно". Той посочи, че където има работещо правосъдие не се стига до подобни процедури.

"Говорим за тежко заболяване на правосъдието, което на практика умира, затова настояваме да бъде помилвана", добави той. Според Хаджигенов царският режим "от гледна точка на правосъдието е работел по-добре", а прокуратурата по време на социализма, в "криминалната си част също работеше по-добре".

Десислава Иванчева получи 6-годишна ефективна присъда, която трябва да излежи в Сливенския затвор. Тя обаче има повече от година задържане под стража и близо 2 години домашен арест, които ще се приспаднат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    daskal
    Е, не е съвсем така. Ясно е, че Борисов е за затвора, ама и Иванчева явно е съгрешила. Направиха и постановка. Но едва ли е най-големият престъпник в България. Сещам се например за КТБ и завлечените милиарди. Шефката на надзора на БНБ предния ден преди фалита си е изтеглила кинтите от КТБ (около 300-хиляди лева), а шефът на БНБ тогава Иван Искров (казват, че вземал към 50-хиляди на месец) си е жив и здрав и изобщо не мисли за затвор. За хидроинженера Доган няма какво да говорим.
  • 1
    2
    Чет Мар
    В един нормален свят г.н Генов такива като ВАС щяха да бъдат в затвора Не викайте ВЪЗМЕЗДИЕТО ще ВИ повлече и вас там където ВИ е мястото
  • 0
    1
    Марин
    Николай Лъжигенов- докога ще го показвате-той е пропаднало политическо явление.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари