Николай Денков: Това беше първото ми посещение в Украйна

0
От парламентарната трибуна Николай Денков отправи поздрав за 1 март
От парламентарната трибуна Николай Денков отправи поздрав за 1 март Снимка: БГНЕС

Обсъжда се с няколко държави каква е възможната технология за дългосрочно съхранение на ядрени отпадъци

Това, което в момента се обсъжда с няколко държави – такива са Франция, Финландия и други зад Атлантическия океан, е каква е възможната дългосрочна технология за дългосрочно съхранение на ядрени отпадъци. Защото досега такава няма. Това заяви премиерът Николай Денков по време на днешното си участие в парламентарния блиц контрол.

Премиерът отговори на въпрос от народния представител от „Възраждане“ Йордан Тодоров, който попита какви са плановете на страната ни за „изграждането на хранилище за погребване на ядрено гориво“. Той коментира, че България ще бъде превърната в „ядрено бунище“.

„Досега, и в следващите седмици и месеци, не се предвижда никаква промяна в режима, който е бил години назад, включително, когато сме имали по-добри дипломатически отношения със Съветския съюз и след това с Руската федерация“, посочи Денков.

„Решението как ще се действа за временното съхранение на отпадъците, каквото е имало през всичките години от създаването на атомната централа, ще бъде взето, когато е ясно какво ще бъде дългосрочното решение за съхранението на ядрените отпадъци“, каза още премиерът.

„През месец ходите в Украйна. Вместо да превръщате България в бунище за ядрени отпадъци, не ви ли хрумна да говорите с украинската страна да поеме нашето отработено ядрено гориво и то да бъде съхранявано на украинската страна“, попита от своя страна народният представител Йордан Тодоров.

„Започнахте с лъжа, завършихте с лъжа. Какво да ви отговарям. Това беше първото ми посещение в Украйна, вие казвате, че ходя през месец. Говорите лъжа след лъжа, защото нямате аргументи“, отговори премиерът Денков.

От парламентарната трибуна Николай Денков отправи поздрав за 1 март. "Да се надяваме, че ще бъдем здрави и идващият месец, както и следващите, ще ни донесат повече положителни емоции", пожела той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Галюн таймс
    Тези дали са кадърни да вземат след време в България и чужди ядрени отпадъци...по същият начин,по който горяха боклука на Европа...малоумието е на макс и вече се занимават директно с опасни,за националната сигурност неща...малко са ви изцепките с Украйна та сега и радиоактивни отпадъци...България има вода(за разлика от немалко други страни нямаме проблем с водата)-а отровете и нея...как ще ги съхранявате тези отпадъци,при положение, че имахте вариант друг да се главоболи с този проблем...;-Х
  • 6
    1
    НевДенков
    И ще ми е последното, защото скоро Украйна няма да съществува и ще трябва да викам Слава Россия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари