Николай Денков ще се срещне с премиера на Дания в Копенхаген

2
В рамките на визитата си премиерът ще посети Института за биоиновации и централата на State of Green
В рамките на визитата си премиерът ще посети Института за биоиновации и централата на State of Green Снимка: БТА / архив

В рамките на визитата си премиерът ще посети Института за биоиновации и централата на State of Green

Министър-председателят акад. Николай Денков ще проведе среща с премиера на Кралство Дания Мете Фредериксен в Копенхаген, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата правителствени ръководители ще обсъдят развитието на двустранните политически и икономически отношения, както и актуални въпроси от европейския дневен ред, сред които войната в Украйна, миграцията, темата за зеления преход и др.

В рамките на визитата си в Копенхаген премиерът акад. Денков ще посети Института за биоиновации и централата на State of Green. Институтът за биоиновации е международна фондация, която управлява инкубатор за ускоряване на иновациите в науката. State of Green е публично-частно партньорство между датското правителство и трите водещи бизнес асоциации в страната – Конфедерацията на датската индустрия, Датската енергийна асоциация и Датския съвет по земеделие и храни, обясниха от правителствената пресслужба.

БТА припомня, че на 14 януари в исторически за страната момент датската министър-председателка Мете Фредериксен провъзгласи Фредерик Десети за крал на Дания от балкона на президентския дворец пред хиляди хора, които се бяха събрали, за да станат свидетели на събитието. Фредериксен прочете прокламацията три пъти, както повелява традицията, а Фредерик стоеше до нея, облечен в церемониална военна униформа, украсена с медали. Той стана крал след абдикирането на Маргрете Втора, което тя обяви в традиционно новогодишно обръщение. В отговор Мете Фредериксен каза, че вижда отварянето на нова страница за Дания. Сигурна съм, че престолонаследникът ще бъде добър и силен крал за Дания и цялото кралство, отбеляза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    фена на Путин
    Болния Алф от левкемия пак търчи из европа и върши само неадекватни глупости.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари