Николай Денков: Реакцията на държавата беше буквално мигновена

1
4000 са били туристите сред наводненията, евакуирахме 60 деца
4000 са били туристите сред наводненията, евакуирахме 60 деца Снимка: bTV

4000 са били туристите сред наводненията, евакуирахме 60 деца

Парламентът започна работа с изслушване на министър-председателя Николай Денков за наводненията в община Царево по негово искане и по предложение на "БСП за България". Председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщи промяната в дневния ред в началото на пленарното заседание.

“Имаме загубени четири човешки живота. Винаги около такива трагедии обществото реагира с основание – по начин, който изисква отговори от държавата. Бих искал да разсея възможни критики, че държавата е реагирала късно. Реакцията на държавата в този случай беше буквално мигновена. Валежите започнаха през нощта и още сутринта преди да бъде обявено бедственото положение, на място бяха 11 екипа на пожарна безопасност с 35 служители, два екипа водолази, което веднага започнаха да подпомагат изтеглянето на застрашените хора от съответните региони. Наред с хората, които живеят в населените места, имаше и около 4000 туристи - според данните на туристическите служби. Основните усилия бяха именно към изтегляне на застрашените граждани. Включително и деца – имаше група от около 60 деца, които бяха евакуирани по високите етажи на хотел, чиито подземни помещения бяха наводнени. Имаше и охрана по пътищата, за да не се рискува живота на хората, които тръгваха да пресичат през наводнени участъци“, заяви Николай Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари