Николай Денков: Правителството не си е помисляло да дели кметовете по партиен признак

3
Честито на новите кметове за избора им. Важно е да работите заедно!
Честито на новите кметове за избора им. Важно е да работите заедно! Снимка: БНТ

Честито на новите кметове за избора им. Важно е да работите заедно!

Правителството не си е помисляло да дели кметовете по партиен признак и никога няма да го направи, увери премиерът Николай Денков в изказването си на форум за местната власт. Той обеща партньорски подход към местната власт.

Председателят на Националното сдружение на общините на Република България и кмет на Велико Търново - Даниел Панов призова премиерът Николай Денков да подобри комуникацията между държавната администрация и общините.

"Това, което нас ни вълнува, са силните и слабите страни в икономическо развитие на общините. Ние не разчитаме само на еврофинансиране, а се борим за финансова децентрализация на общините, чрез оставане на част от подоходните данъци в общините. Надявам се да се рестартира магистрала "Хемус" и Русе - В. Търново.

Изборите отминаха и нека оттук нататък да не се делим на партии и сдружения, а да работим за благото на хората, съвместно с изпълнителната власт", заяви Панов, цитиран от БНТ.

Според Денков би било катастрофално за голяма част от общините, ако при децентрализацията се заложи само на процент от данъците.

"Точно навреме е тази среща, когато са утихнали емоциите от изборите и все още може да се работи по бюджета. Честито на новите кметове за избора им. Важно е да работите заедно!

Правителството не си е помисляло да дели кметове на партиен признак и никога няма да го прави. От наша страна ще имате партньорски подход.

За децентрализацията - простата сметка показва, че би било катастрофално за голяма част от общините, ако се заложи само на процент от данъците. Не е достатъчно да има само едни налични пари. Важно е да има прозрачност и ефективност при разходването на средствата.

С пълното съзнание, че децентрализацията е тип приоритет, трябва заедно да създадем механизъм за използване на средствата", заяви Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари