Николай Денков: Опасността е налице и трябва да си отворим очите

0
Това заяви министър-председателят по време на панела на Мюнхенската конференция по сигурността
Това заяви министър-председателят по време на панела на Мюнхенската конференция по сигурността Снимка: Министерски съвет

Това заяви министър-председателят по време на панела на Мюнхенската конференция по сигурността

Опасността е налице и трябва да си отворим очите. Да отворим очите на всеки гражданин в Европа, че животът, на който се радваме, животът, който искаме да бъде безопасен, може да изчезне, както се е случвало много пъти в историята. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по време на панела на Мюнхенската конференция по сигурността, посветен на бъдещето на Украйна и трансатлантическата сигурност, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Във форума участваха също премиерът на Естония Кая Калас, премиерът на Белгия Александер де Кро, премиерът на Дания Мете Фредериксен, президентът на Чехия Петр Павел и бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

В хода на дискусията премиерът Николай Денков изтъкна подкрепата, която България оказва на Украйна. „Бяхме една от първите страни, които изпратиха помощ. Обсъждаме какво още можем да направим с подкрепата и на другите държави“, заяви министър-председателят. По думите му усещането за необходимостта от спешна подкрепа продължава да бъде все така силно, както в първите дни на войната.

В рамките на конференцията Николай Денков проведе редица разговори, сред които бяха с нидерландския премиер Марк Рюте, с премиера на Белгия Александер де Кро, с члена на германския Бундестаг Йохан Вадефулм както и с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Тед Дойч.

В Мюнхен премиерът Николай Денков проведе среща и с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина. В хода на разговора им акад. Денков заяви, че България остава постоянен съюзник и поддръжник на украинския народ. Българското правителство е решено да подкрепя Украйна и признава законното ѝ право да защитава своите териториални интереси, категоричен бе министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Бай Чеп
    Денко Сапуна е платен русофоб и американски мъпет! Според Евростат за миналата година Европа е закупила горива за десетки милиарди от Русия, неофициално са сигурно стотици! Защо никой не казва да наложим санкции примерно на OMV, че спонсорират Путин и да ги изгоним от България! Всеки си гледа интереса, Ганьо да плаща сметката!
  • 8
    1
    какво е заявил
    което го няма тука: на въпрос страда ли българската икономика от санкциите срещу русия, той отговаря, че не е важно дали нашата икономика страда, важно е санкциите да работят! С две думи, аз не искам на мен да е добре, а на вуте да е зле! https://glasove.com/ikonomika/denkov-pred-izvestiya-nyama-znachenie-dali-balgarskata-ikonomika-shte-postrada-vazhnoto-e-sanktsiite-da-imat-efekt-varhu-rusiya-video
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари