Николай Денков към германския бизнес: С инвеститори като вас създаваме условия да върнем българите от чужбина

0
Премиерът заяви, че целта пред България е да въведе еврото от 1 януари 2025 година
Премиерът заяви, че целта пред България е да въведе еврото от 1 януари 2025 година Снимка: Снимка: Министерски съвет

Премиерът заяви, че целта пред България е да въведе еврото от 1 януари 2025 година

Германия е ключов партньор за България. Работейки с инвеститори като вас, вдигаме доходите в страната и създаваме необходимите условия, с които да привлечем обратно българите от чужбина“. Това послание отправи премиерът акад. Николай Денков по време на срещата си с главния управител на Асоциацията на германските външнотърговски и индустриални камари д-р Мартин Ванслебен, ръководителя на отдела за икономическо сътрудничество със страните от Източна Европа, Централна Азия и Западните Балкани в Асоциацията Тим Кнол, президента на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт, настоящия главен управител на ГБИТК д-р Митко Василев, бъдещия главен управител на ГБИТК Соня Миклай, посланика на Федерална република Германия Ирене Планк и икономическото аташе в посолство на Германия Мориц Зайлер.

Премиерът изрази благодарност за подкрепата на германския бизнес и политици за присъединяването на България към Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), съобщават от Министерски съвет.

Акад. Денков заяви, че целта пред България е да въведе еврото като единна валута от 1 януари 2025 година и правителството прави всичко необходимо, за да покрие и последния критерий – ниско ниво на инфлацията. Представителите на германския бизнес изразиха пълната си подкрепа и посочиха, че колкото по-рано България влезе в еврозоната, толкова по-добре ще бъде за бизнеса. Присъединяването ни към еврозоната би улеснило инвестициите в страната ни, категорични са участниците в срещата.

В хода на дискусията стана ясно, че дуалното обучение е сред основите приоритети, по които работи Германо-Българската индустриално-търговска камара. У нас има успешни примери за въвеждането на модела в компании, част от Камарата. Министър-председателят посочи, че развитието на професионалното образование е сред приоритетите на правителството и двете страни могат да задълбочат сътрудничеството си в сферата.

Премиерът сподели на гостите си и за стремежа на България в Стара Загора да бъде изградена една от първите „водородни долини“ в Европа. Акад. Денков обърна внимание и на доброто партньорство в енергийния сектор със съседите ни от Гърция и Румъния. „Общите ни проекти могат да променят региона“, заяви министър-председателят и допълни, че сътрудничеството ни може да бъде пример за останалите страни на Балканите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    до 5
    „Всички почивахме в бунгала“, а сега мога само да мечтая да почивам в бунгало. Възможност за почивка ми се удава веднъж на 4-5 години и карам кола трета употреба. Добре че ми каза, че сега съм по-добре, щото не го знаех, а си мислех иначе.
  • 3
    6
    fgt към 5 ти
    Тогава така умирали така ги ровели.Както знаеш България е подарена на източният блок от твойте приятели.Била е член на оста,Германия,Италия,Япония.Остава губеща страна Чърчил е написал на салфетка името България и я подал на Сталин.Сега България какви политически решения може да взема самостоятелно без Галя от посолството? Редно е да си обиден на западният свят.Всички соц държави бяха заключени.Сега като пътуваме е добре,и? Идват си туристите и никак не им се връща вече,особенно в обединеното кралство.Но докога така?Семейства,села,родители,деца изоставени? От бога забравени,къщи ограбени и съборени?
  • 0
    5
    До съвременника
    Прав си, тогава бяхме много щастливи. Но не поради всички тези причини, които си изредил, а само за една единствена . бяхме щастливи, защото не знаехме колко сме нещастни. Живеехме в един измислен, но добре затворен и изолиран свят. За разлика от партийните величия, които обикаляха света, ние най-много можехме да отидем до ГДР и СССР. Другото беше за богоизбраните. Всички почивахме в бунгала някъде по морете, с общи външни бани. Относно нашето село, именно комунизма сътвори приказката "учи мама, да не работиш". Трудолюбивото българско население, бе принудено да изостави селата и да дойде в града. Натикаха ги по панелките, а двуетажните къщи и дворове на село запустяха. А и как няма да е така, като пенсията на един ТКЗС работник е равна на социалната пенсия на безработния. Не ми хвали онова време на правешкия тарикат и онези мазни комунистически олигарси. Разберете и запомнете - онова време безрезервно си замина. Веднъж и завинаги. А колапса, в който се намираме сега е благодарение на наследниците на същите тези комунисти. Някои от тези наследници са крупни бизнесмени, други са кметове на столицата или големи областни градове. А като е толкова лош запада, като храната му е лоша, токът е скъп, защо децата ни учат на запад, а не тук или в РуZZия?
  • 1
    4
    Съвременник
    През социализма България от целият соц.лагер имаше най тесни икономически връзки над "допустимото" с ФРГ с тогавашна столица Бон.Хелмут Кол участваше активно и следеше развитието на отношенията.Създаваха се по линия на външнотърговските дружества икономически,търговски контакти и съвместни действия в научноизследователската дейност и разработки в областа на фармацията,медицината,разработка и внос на машини,технологии за тежкото машиностроене и леяроковашкото дело свързано и със студена обработка на металите,сплавите в специфични условия и т.н. Не случайно военното производство на българският АК- 7.62 мм е на изключително високо ниво и е предпочитан като продукт от много клиенти от близкият изток,африка,южна америка и някой тихоокеански и карибски държави.Не оставаха назад контактите и със Япония.България вървеше тихомълком напред и се мъчеше да излезе от желязната хватка на източният блок и успяваше.Не случайно ДЗУ беше водеща компания години наред.Работеше се усилено за развитие и реализация на продуктите на леката и тежката промишленност.Десетки бяха заводи,предприятия ангажирани със западни фирми и реализация на продукция.Сега всичко е нарязано на скрап.Академик Денков може само да отваря и затваря вратите на пристигащите лимузини със високопоставени гости и услужливо да ги предпазва с чадър,а на финала да направи по едно шербет кафе със бисквитка и да се моли тайно богу да му подарят едно захарче.България е превърната от производител и износител в пазар за хранителната промишленност на западните държави и консуматор на аспартам,модифицирани продукти и консерванти.Така се поболя и малкото население което имаме.Препоръчвам на Денков да се запознае с Тезиси и извадки.Икономиката беше творена от умни и начетени хора ,а Тодор Живков даваше съгласие негласно през няколко човека или министерства за да оцелее на политическата арена.Другите ръкопляскаха и чакаха.Закуската,обяда,вечерята и междинните закуски бяха богати и обилни,но кой тогава се занимаваше с такива дреболии плод на електроенергия за 0.03 US. цента за киловатчас от АЕЦ? За химическата промишленност можем да говорим с часове или дни.Сега не знаят от кой учебник да се запознаят с материала защото за всяко училище е от различно издателство.Някъде даже и не им го искат.Дано да грешим.Сглобката могат само да играят на не се сърди човече,дама и стражари и апаши.
  • -4
    3
    ...
    Тази хомосексуална карикатура не може да се доближи на светлинен век от Тодор Живков. Разбира се, че го харесвам. Живков, беше много сериозна и ОТГОВОРНА фигура. Това тук е дюнер с пилешко с кожа и пера, гмо магданоз и питка от канцерогенно украинско брашно. Само за ценители.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари