Николай Бареков: Благодарение на Бойко Борисов и на ДПС стана войната в Украйна

10
Ако Борисов не беше построил "Турски поток“, Путин нямаше да нападне Украйна
Ако Борисов не беше построил "Турски поток“, Путин нямаше да нападне Украйна Снимка: Николай Бареков / Facebook

Ако Борисов не беше построил "Турски поток“, Путин нямаше да нападне Украйна

Идва пролетна вълна от мигранти, които България ще приема. Това заяви пред БНР Николай Бареков, дългогодишен журналист, бивш евродепутат и настоящ член на новосформирания Кръг за граждански натиск "Първо България“.

Днес Бареков е участвал в протест на Летище "София“ заради чартърен полет, с който в страната ни връщат мигранти от Виена.

От Държавната агенция за бежанците съобщават, че става въпрос за рутинна процедура - договорен трансфер на 10 мигранти по реда на Дъблинския регламент.

"Бяха 18, станаха 10. Всичко се пазеше в тайна. Ние, като граждани не сме отишли там да протестираме срещу чужденци и срещу мигранти. Не сме расисти, не сме националисти. Протестираме срещу глупавия пиар на управляващите, които правят нещо, но го правят в тайна.

Днес не са един, а два самолета с мигранти. Това са ислямски бежанци. Ще има самолети и в следващите дни, защото "Военна рампа“ е затворена от 13-ти до 16-ти.

Тревожно е, че има ново споразумение, подписано между правителството "Денков“ и държавите от ЕС, включително и двустранно такова между България и Австрия, да се връщат мигранти и ние да ги приемаме. Това беше цената да влезем в Шенген. Има някаква договорка. Това не са спекулации, защото идват самолети".

Николай Бареков разказа какви са идеите, които обединяват хората от Кръга за граждански натиск "Първо България“.

"Вътре са издателят Недялко Недялков, Страхил Ангелов, Калин Тодоров, Николай Марков. Не може да се каже, че сме хора, събрани по политически признак. Това не е партия, а гражданска група за натиск. Има леви хора, има русофили, има хора като мен, които харесват партньорствата на България в НАТО и ЕС. Обединява ни факта, че през последните години в българския политически живот се вършат явни безобразия. България се управлява чрез фасадна демокрация".

Сдружението иска оставката на правителството и нови парламентарни избори.

"Няма нищо страшно да се отиде на избори. Това, което се случва в момента е национален позор. Това са евроатлантици в кавички. Благодарение на Бойко Борисов и на ДПС стана войната в Украйна. Ако Борисов не беше построил "Турски поток“, Путин нямаше да нападне Украйна, защото нямаше да има алтернатива, през която да продава газ. Санкциите "Магнитски“ бяха наложени точно заради това. Аз съм бил пет пъти в Белия дом. Имал съм срещи с Джо Байдън, с Доналд Тръмп. Самият Борисов е много притеснен да не бъде включен в списъка "Магнитски“. Затова неговото поведение е такова".

Бареков отбеляза, че в Америка предстоят президентски избори и по тази причина намаляват външнополитическите интервенции.

"В момента нашата сглобка се самозабравя и прави неща, които не са нито евроатлантически, нито проевропейски".

България никога не е била по-пленена държава, заяви още Николай Бареков.

"Бойко Борисов и Делян Пеевски имат пълната власт и управляват посредством Кирил Петков и Асен Василев, които преяждат с власт. Извършва се класическа търговия с влияние".

Кирил Петков и Асен Василев измамиха избирателите си, заяви той.

"Излъгаха и Румен Радев, че ще правят политика, която да спре Борисов".

Бареков е категоричен, че не прави опит за връщане в политиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    333
    Долен гъзолизец сте вие Г-н Бареков..... Говорите за Борисов,а вие като му целувахте задника,добре ви беше,после като ви преместиха от длъжноста главен Ибрихчия на Борисов,се съсипахте,и сега пак се чудите кой задник да обслужвате.....и съм сигурен че вече сте се прицелили в следващия власт имащ такъв.....
  • 1
    2
    Диян Михнев
    Този плъх Бареков да не се обажда изобщо...!!!
  • 10
    1
    Готен
    Напапка се с евро пари Построиха му къща за 500 000 евро И сега пак е велик.Смешник
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари