Никола Стоянов: Автомобилната промишленост отчита оборот от 4,3 милиарда евро

0
Автомобилната промишленост осигурява 11% от брутния вътрешен продукт на страната
Автомобилната промишленост осигурява 11% от брутния вътрешен продукт на страната Снимка: БГНЕС

Автомобилната промишленост осигурява 11% от брутния вътрешен продукт на страната

Автомобилната промишленост у нас отчита оборот от 4,3 млрд. евро като осигурява 11% от Брутния вътрешен продукт на страната. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на официалната церемония по връчване на наградите „Инвеститор на годината“. По думите му през изминалата година в аутомотив сектора оперират над 300 компании, които осигуряват близо 67 000 работни места.

„В дни на политическа криза и редица предизвикателства пред икономиката ни, трябва да осъзнаем колко важно е да създадем и поддържаме добър инвестиционен климат в България“, коментира Никола Стоянов. Той подчерта, че основен приоритет за Министерството на икономиката и индустрията е подобряването на бизнес средата у нас, като по всички приоритети в тази област се работи в координация с Министерството на иновациите и растежа.

Икономическият министър посочи и няколко отделни примера, които показват, че България продължава да е сред най-атрактивните инвестиционни дестинации в региона и то на фона на толкова много глобални предизвикателства.

В събитието участваха президентът на Република България Румен Радев, вицепремиерът по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министри, заместник-министри, представители на ръководството на Българската агенция за инвестиции и др.

Българската агенция за инвестиции организира за 17-а поредна година официалните наградиИнвеститор на годината“. По време на събитието се отличават най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2022 година. Отличията се връчват на компании, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места и заложили на внедряването на високи технологии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    до 4
    Март месец, какви домати ще намериш на това пазарче? Слез на земята! Проблемът е, че хубави вкусни български сортове вече почти не можеш да намериш дори лятото, когато по пазарите има и местни домати, набрани жълти (понякога и оранжеви), а не зелени на 1800км оттук. Монсанто ни заринаха с техните хибридни сортове, дето единственото им предимство е, че са униформени и имат дълъг „shelf life“.
  • -1
    4
    хаха
    Взимаш си сега пазарската чанта и отиваш на пазарчето на ул. Сан Стефано в кв. Възраждане. Избираш си по 1,2,3,4,5 доматa от различните видове, пробваш и идваш пак да изкоментираш вкуса им. А Рашистана е споменат точно толкова на място колкото и споменаването на домати и мляко под новина за автомобилната индустрия.
  • 2
    3
    12345
    Тези 20 вида "домати" имат вкус на блато и риба. Произходът им е тотално неизвестен на никому. И за протокола домати засадени имам всяка година. И не само тях. Но ти като храниш твоите деца с онези 20 вида домати, вероятно, хубаво няма да видиш да знаеш. Само много необременено интелектуално парче може да изръси подобен коментар. Какъв рашистан те гони ?
  • -1
    2
    до 1
    няма мляко и домати? доообре :D Ами купи си крава, засади си домати...ще има и от двете :D Иначе на пазарчето в квартала има млекомат с левче литъра сурово прясно мляко. И домати има към 20 вида на добри цени. При вас троловете в рашистан ножът явно е опрял до кокъла вече :D Радвам се за което.
  • 2
    1
    12345
    вашите обороти и милиарди не трогват абсолютно никого при положение че няма нормален хляб, няма животновъдство, домати няма, мляко няма, пътища няма, здраве няма нищо няма у нас освен оборотите на мафиотите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари