Никола Минчев: Прокуратурата не убеждава обществото, че полага усилия

0
Арестите в четвъртък бяха извършени по законов начин и без показност, заяви председателят на парламента
Арестите в четвъртък бяха извършени по законов начин и без показност, заяви председателят на парламента Видео: Дарик радио

Арестите бяха извършени по законов и демократичен начин

Това заяви председателят на парламента Никола Минчев в ефира на „Дарик“, коментирайки задържането в четвъртък на лидера на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов. Според Минчев, при акцията на МВР, в рамките на която заедно с Борисов бяха задържани за 24 часа пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, полицаите са действали професионално и без да търсят показност. Тримата задържани излязоха от ареста на следващия ден, а от държавното обвинение посочиха, че няма достатъчно данни за привличането им към наказателна отговорност.

Получава се институционален спор между МВР и прокуратурата. Факт е, че се натрупаха доста години, в които прокуратурата не убеждава обществото, че полага усилия да разследва сигнали, когато те касаят бившите управляващи“, смята Минчев.

Прокуратурата не може да убеди обществото, че е добросъвестна в своите усилия в разследването. МВР извърши конкретни действия по неотложност, което е съвсем законова процедура на Наказателно-процесуалния кодекс. Извърши я по един, биха казал, разумен начин. Трябва да отчетем, че в акцията, проведена в четвъртък, нямаше абсолютно никаква показност. Нямаше натъртване върху факта, че се касае за арест на видни политически фигури“, посочи още председателят на парламента.

Според Минчев няма и причинно-следствена връзка между посещението на министъра на отбраната на САЩ у нас Лойд Остин и провелата се полицейска акция. Не стои на дневен ред изпращането на военна помощ от България в Украйна, увери отново той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    любопитен
    Но за сметка на това МВР ни убеждава, е се нуждае от нов министър. Такъв, който познава закона и го спазва. И то спешно от нов министър. Или не проумявате. Как проумехтя за Стефан Янев, а за Бойко Рашков не проумявате. Аиначе Минчев е прав, прокуратурата не убеди обществото, че се бори срещу закононарушенията. Иначе отдавна щеше да е образувала проверка срещу лица, подали неверни декларации, за да станат министри и това е констатирано в решение на Конституционния съд. Обърнете внимание - установено с решение на Конституционния съд, а не по някакви доноси от избягъл в Дубай подсъдим.. Правилно Кирил Петков каза - никой не е над закона. Така, че прокуратурата да се самосезира и да предприеме съответните действия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари