Никола Минчев: ДБ и БСП трябва да получат третия мандат

1
Мандатоносителят вероятно ще намери път с ИТН
Мандатоносителят вероятно ще намери път с ИТН Снимка: Мария Филева, БНР

Никола Минчев коментира политическата обстановка в страната.

"Демократична България" или БСП трябва да получат третия мандат, за да има възможност за съставяне на правителство. Те имат добра комуникация с всеки от коалиционните партньори. Ако ИТН получат третия мандат, за нас ще бъде трудно да водим разговори с тях. Може да е имало реплики спрямо тях, но ИТН напусна правителството и доведе страната до настоящата политическа ситуация".

Това каза пред БНР Никола Минчев, депутат от "Продължаваме промяната", доскоро председател на парламента.

 

"Ще положим усилие да има правителство с третия мандат. Даваме си сметка, че в следващите месеци е важно не само да има правителство, но и работещо редовно Народно събрание. Но съставянето на правителство не е на всяка цена. Мандатоносителят ще има тежестта да води разговорите и да сглобява пъзела отново. Вероятно ще намери път с ИТН".

В предаването "Неделя 150" Минчев посочи, че относно евро-атлантическата ориентация на партиите и коалициите трябва да се гледат действията.

"ГЕРБ се водят такава партия, но имат действия, които обслужват руски интереси".

Той допълни, че при предсрочни избори ПП ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско мнозинство, което иска положителни промени в България.

По думите му развитието на темата "Северна Македония" е позитивно за България.

"Интересът на България е категорично защитен... Темата винаги е била обсъждана, но не и под формата на натиск, а като разговори".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ;'';;'';
    Не е случайно, че този минчеф го канят на длъж и шир да дава интервюта навсякъде! Явно цру на сащ го лансират... Това е тяхната схема, за да изперат "продължаваме измяната"! Срамно беше, че лансираха престъпник, нарушил Конституцията на България - про100$ к!р0, а сега лансират минчеф, нарушил Правилника на Народното събрание на България не един път! Пак ни пробутват друго лице, но нарушило редица закони, Правилници и прочие! България трябва да изгони всички сащнически нпо-та на цру на сащ, трябва да изгоним всички 300 дипломата + персонал на сащ, трябва да изгоним сащническите войски от базите ни, ако искаме да започнем да се развиваме, а не да продължаваме да сме колония на сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари