Нидерландските мюсюлмани са обезпокоени от победата на Герт Вилдерс

0
Партията на свободата спечели най-много гласове на парламентарния вот в Нидерландия
Партията на свободата спечели най-много гласове на парламентарния вот в Нидерландия Снимка: БТА

Мухсин Коктас: Мюсюлманите са изправени пред трудни времена

Мюсюлманите в Нидерландия са обезпокоени заради очертаващата се победа на изборите на Партията на свободата, водена от крайнодесния антиислямски популист Герт Вилдерс, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Като практикуващ мюсюлманин, съм разтревожен", каза по местна телевизия Мухсин Коктас, председател на Мюсюлманската група по интереси. "Наистина не очаквах този резултат. Мюсюлманите са изправени пред трудни времена", допълни той.

"Партията на свободата, начело с Вилдерс, заяви, че ще затвори джамии и ще забрани Корана", изтъкна Коктас. "Ако крайнодесният популист успее да сформира коалиционно правителство и да въведе антиислямската си програма, това значи, че мюсюлманите в Нидерландия вече няма да могат да изповядват свободно религията си", каза той.

"Вярваме в демокрацията и във върховенството на закона", заяви Коктас и добави, че уважава решението на нидерландските гласоподаватели. "Като набожен и практикуващ мюсюлманин обаче, съм разтревожен", добави той.

Партията на свободата спечели най-много гласове на парламентарния вот в Нидерландия, който бе произведен вчера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    daskal
    А какво ли мислят мюсюлманските нидерландци?
  • 5
    3
    фена на Путин
    Сами си го причинихте. С наглост, с нахалство, с брутална организирана престъпност произлизаща имено от вашата прослойка. Ако бяхте тихите, праведни, морни и работливи мюсулмани нямаше да е така. Де да можехме и ние да си изберем партия, която да изхвърли цялото посолство на сащ, да заковем политическата мафия в специален топ секюрити строг затвор и да започнем начисто.
  • 9
    2
    А дано!
    Като не им харесва на пясъчните калмари, да се връщат в пустинята, където им е мястото, и да си проповядват езическата религия там. Все пак те целуват черен камък, почитат луната за това имат луна на всяка джамия, на всичко от горе, бога им е Ла, което е езическия бог който са почитали хората в близкия изток преди момо, Отделно те следват мохамед който е изнасилвач, спи с 9 годишни след като убива цялото им семейство.
  • 8
    1
    Бре;
    Не знаех, че имало нидерландски мюсюлмани.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари