НФСБ се възмутиха от Зоран Заев

1
Поводът е публикация на македонския президент във фейсбук, в която той нарича Климент Охридски "основоположник на македонската духовност"
Поводът е публикация на македонския президент във фейсбук, в която той нарича Климент Охридски "основоположник на македонската духовност" Снимка: БГНЕС

Поводът е публикация на македонския президент във фейсбук, в която той нарича Климент Охридски "основоположник на македонската духовност"

"Днес в пост във фейсбук Зоран Заев нарече Климент Охридски "основоположник на македонската духовност" и патрон на Македонската православна църква - Охридска архиепископия (МПЦ-ОА). Така той извърши поредна демонстративна провокация към България", заявиха в остра позиция НФСБ.

"Очевидно е, че премиерът в оставка на Република Северна Македония е окрилен от подкрепата на ЕС и САЩ и вече нищо не го спира да посяга върху историческата истина. Заев не просто поругава историческите факти. Той ясно показва на България, че си е „опекъл работата“ пред ЕС и САЩ и изобщо не се притеснява от евентуални наши реакции по този въпрос", коментираха от НФСБ.

Според патриотите по време на консултациите при президента Радев кандидат за български премиер не е пожелал да отговори на въпроса каква ще бъде позицията на правителство при неговото управление за влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз.

"Ние ще реагираме както на всички действия от страна на Република Северна Македония, с които се цели да бъде подменена българската история, така и на възможността българските управляващи да се поддадат на натиска и отстъпят от договора с Република Северна Македония", заявиха още от НФСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари