НФСБ: 6-годишната ни битка срещу сарая на Доган се увенча с успех

0
Прокуратурата и РДНСК - Бургас си свършиха работата – сега на ход са кметовете
Прокуратурата и РДНСК - Бургас си свършиха работата – сега на ход са кметовете Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и РДНСК - Бургас си свършиха работата – сега на ход са кметовете, се казва в съобщение до медиите от партията на Валери Симеонов

Битката на НФСБ от 2014 г. срещу незаконното заграбване на парка Росенец и така наречените сараи на Доган се увенча с успех. В продължение на шест години от партията на Валери Симеонов сигнализират за изграждането на незаконни постройки и незаконен кей там.

Днес прокуратурата съобщи за установени множество нарушения в Росенец и в местността Буджака. Стана ясно, че постройките, за които сигнализират от НФСБ в Росенец са незаконни и подлежат на събаряне.

СКАТ и НФСБ подават многократни сигнали, че на Росенец се строят незаконни обекти до кмета на Община Бургас, РДНСК и Прокуратурата още през 2014 г. По сигналите нямаше никаква реакция. Други бяха времената.

През август 2015 депутатите от НФСБ Валентин Касабов и Христиан Митев опитват да влязат в обекта през незаконно построена бариера на общинския път до имота, но не са допуснати. Нямаше телевизии, обществено недоволство, протести. Други бяха времената.

Въпреки това, след подаден сигнал до прокуратурата и месеци парламентарен натиск от НФСБ през декември 2015 г. бариерата на общинския път бе премахната. Отново никой не отрази събитието. Други бяха времената.

Същите действия сега повтори Христо Иванов и със съдействието на всички медии обществото научи за забатачените с години закононарушения на Росенец. И слава Богу днес има резултат:

Основната сграда, която се ползва от Доган, но се води Водно-спортна база(!?!), заедно с басейна и помощни постройки са законно изградени, но нямат Акт 16. Тоест те не могат да бъдат обитавани и ползвани. Единствено прилежащият трафопост е с Акт 16 и е въведен в експлоатация, съобщи шефът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев. Предстои кметът на Бургас да предприеме нужните действия по закон – да се узаконят или премахнат сградите.

Втората група строежи, проверени в Росенец, са 8 на брой помощни постройки – за охрана, оранжерия и др. За тях няма никакви строителни книжа и те нямат акт 16. Две от постройките са в така наречените сараи на Доган. Останалите са в съседните терени - частен и държавен.

От РДНСК-Бургас е изпратено писмо до кмета на Бургас с искане за предприемане на действия за забрана на достъп и ползване на имотите.

Незаконно обитаваните сараи трябва да бъдат опразнени, тъй като не са въведени в експлоатация и до законното им въвеждане в експлоатация там трябва да бъдат спрени тока и водата. И всички обитатели, и персонал трябва да бъда изведени от обекта, ако трябва – принудително. НФСБ ще следи дали това ще бъде изпълнено.

Последната група проверявани имоти са мостикът и кейовата стена. Мостикът е описан като съоръжение при една от продажбите – на пенсионните фондове на „Лукойл” на частното дружество „Стрийт лайн”. Проблемът тук е кейът, за който няма яснота как от 50 метра е станал 200 метра. РДНСК-Бургас подхваща и този казус, за който НФСБ сигнализира – вече е изпратено писмо до Община Бургас със запитване. Предстои кейът да бъде премахнат, както настояваше Валери Симеонов преди месец.

Прокуратурата установи нарушения и в местността Буджака, където имоти имат медийният олигарх Иво Прокопиев и неговите съдружници.

Прокуратурата и РДНСК-Бургас си свършиха работата – на ход са кметовете на Бургас, Созопол и Обзор. Призоваваме ги, съобразно своите правомощия, да си свършат работата и пристъпят към събаряне на незаконните постройки, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари