Незаконен кучкарник в квартал "Дружба"

3
Превърнал ли се е Русе в център на бизнеса с кучешки боеве в Европа?
Превърнал ли се е Русе в център на бизнеса с кучешки боеве в Европа?

Незаконен кучкарник тормози жители в русенския квартал "Дружба".

Русенец алармира редакцията на Dunavmost, че е подавал два пъти сигнал до Община Русе, но никой не е взел адекватни мерки.

Гражданинът също твърди, че собственикът на кучкарника е познат на Ивайло Николов, който е замесен в търговия с кучета за боеве в чужбина. 

Припомняме, че разследване на Би Би Си в мрачния свят на организираните боеве с кучета разкрива международна мрежа за нелегална търговия, в която е замесен и българин – 37-годишният Ивайло Николов от Русе. По информация на Би Би Си той е свързан с компания, която купува, продава и транспортира кучета по целия свят. В излъченото разследване са използвани кадри с кучешки боеве, на които ясно се чува българска реч.

Би Би Си. посочва, че балканите са се превърнали в център на бизнеса с кучешки боеве в Европа. 

"През 2018 год. съм подал два пъти сигнал към Община Русе за незаконен кучкарник на улица "Студен кладенец" 3 в Русе с надеждата Общината да си свърши съвестно работата. Служители идват правят проверки, но така и не се взеха адекватни мерки.

От отдел Екология констатират, че на животните им липсват ваксини и нямат паспорти.

На собственика му бе даден срок от един месец, да регистрира животните и да постави ваксини, след което ми бе върнат отговор, че на този етап нищо не може да се направи. Животните лаят денонощно и се носи непоносима миризма на изпражнения.

До колкото имам информация собственика е познат на човека който е отглеждал питбули за боеве в чужбина.

Този кучкарник трябва да бъде премахнат, защото не е нормално в градска среда да се отглеждат 10 животни.", пише до Dunavmost, русенец пожелал анонимност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари