Незабравими изживявания на Витоша по случай денят на снега

1
Десетки участници са премерили сили в дисциплините паралелен слалом, ски алпинизъм и ски бягане
Десетки участници са премерили сили в дисциплините паралелен слалом, ски алпинизъм и ски бягане Видео: vesti.bg

Днес е денят на снега и ние го честваме с още над 40 държави по цял свят.

По случай празника и като част от „София 2018 – европейска столица на спорта”, на Витоша се състоя зимен фест под наслов „Открий, забавлявай се, изживей”, информира  VESTI.

В близост до хижа "Алеко" и „Меча поляна” най-малките изживяха радостта от зимните забавления в компанията на доказани спортисти, сред които и самият Кирил Николов, популярен под псевдонима „Дизела”.

От сутринта до късния следобед десетки участници премериха сили в дисциплините паралелен слалом, ски алпинизъм и ски бягане. И докато батковците и каките се състезаваха, стъпили здраво върху своите ски, децата (а трябва да кажем и родителите им) се забавляваха искрено с различни викторини и игри, сред които дърпане на въже, „влакче” и прочее.

„Целта (на феста – бел. ав.) е всички, които обичат планината, да се качват в такива хубави дни, да водят семействата си и децата им да имат един по-здравословен начин на живот, който да им помага и занапред”, каза Анатоли Илиев, един от организаторите на събитието и секретар на Оргкомитета на „София 2018”.

За късмет на всички и времето празнуваше днес на Витоша и обичайният за мястото вятър беше утихнал, а слънцето напичаше приятно. За победителите в дисциплините имаше награди, а за всички присъствали – незабравими планински емоции.

Ако сте пропуснали феста на Витоша, все още имате време да хвърлите по някоя и друга снежна топка, за да отпразнувате и вие деня на снега.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари