Нестандартно за поезията извън стандартите

0

Дружеството на журналистите в Русе и творческата група към Съюза на свободните писатели в България организираха съвместно с Регионална библиотека „Любен Каравелов” представяне на поетичната книга на Виктория Иванова „Белег от друг живот“. Водещи на вечерта бяха журналистките Руслина Александрова и Габриела Стефанова.

Виктория Иванова работи като библиотекар в Регионална библиотека "Хр. Ботев", гр. Враца. Нейните стихове са печатани в известни и утвърдени литературни издания като в. "Пулс", в. "Български писател", сп. "Пламък", сп. "Везни" и македонското сп. "Современост". Носител е на първа награда на "Мелнишки вечери на поезията" (2004). Отличавана е за участие и в други литературни конкурси, като "За един по-човечен свят", "Жени и вино, вино и жени" и др. Член е на Дружеството на врачанските писатели. В творческата и биография вече има 8 поетични книги.

На базата на всички тези творчески постижения, като признание за литературната и дарба премина и творческата вечер в Русе. Във фоайето на библиотеката, прозвучаха стихове в изпълнение на авторката и водещите на събитието, което допълни артистичната атмосфера на вечерта. „Белег от друг живот” е лиричен сборник, в който чрез своите творчески инвенции авторката успява да ни издигне над делничния ритъм на ежедневието, където всеки може да намери път към изконните истини на детството, към спомените от родния си дом. Поетесата представи пред своите почитатели в Русе един нестандартно красив свят, изпълнен с любов и искреност, възвисен над тленната преходност на недъзите и човешката греховност.

За нейната дарба обаче най-добре говорят признанията на други по-опитни и известни писатели. В отзив за книгата „Белег от друг живот” големият български лирик Петър Анастасов пише: „ Стиховете на Виктория Иванова са безусловно доказателство за това, че най-вдъхновените просветления на самопознанието са родени в нерадостния делник на прогонения от рая човек.”  

Русенци имаха възможност да се срещнат на живо с един наистина талантлив автор в съвременната българска поезия, чиято душевност е вградена в мъдри, много нежни и докосващи читателя стихове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари