Неспазеното обещание за Н-18 е пореден удар за българския бизнес

0
Правителството се е отметнало от обещанието си да премахне неадекватните промени в наредба Н-18
Правителството се е отметнало от обещанието си да премахне неадекватните промени в наредба Н-18

Представяме Ви изявлението на Ивайло Мирчев, член на ИС на “Да, България!” по въпроса за последното решение на правителството за Н-18

Правителството се е отметнало от обещанието си да премахне неадекватните промени в наредба Н-18, която в този си вид е бич за повечето бизнеси.

Това е пореден удар за българския бизнес, нанесен му от правителството. Наредбата е подготвена зле, несъобразена с предложенията на компаниите и браншовите асоциации.

Преди два месеца ние предложихме правителството да компенсира всички фирми, които вече са направили разходи за синхронизиране на работата си с Н-18. Борисов не се съобрази с предложението ни и предпочете да се отметне (за пореден път) от обещанието си и все пак Н-18 да влезе в сила. Резултатът от това ще бъде хаос в бизнес отношенията, произвол на НАП, спъване на работата на много компании, които не са ресторанти (защото наредбата е писана от МФ тъкмо за тях).

Когато държавата няма капацитета да подпомага работата на фирмите, е по-добре да ги остави да се развиват, като внимава поне да не им пречи.

Неколкократно през последните над 2 г. сме предлагали конкретни решения за това Н-18 да заработи адекватно, без да бъде пречка за компаниите. Нито едно от нашите предложения не бе прието, нито дори обсъдено.

Тези хора са некадърни да управляват страната и трябва да си ходят.

ОСТАВКА!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари