Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Нещо много странно се случва с ваксинацията

2
Искам да подам сигнал за нещо много странно, което се случва с ваксинацията
Искам да подам сигнал за нещо много странно, което се случва с ваксинацията

Искам да подам сигнал за нещо много странно, което се случва с ваксинацията.

Моите родители, които са на преклонна възраст проявяват желание да се ваксинират, но им бива отказано за 2-ри път. Първия път беше през деня когато се изтеглиха ваксините на Астра Зенека официално, днес обаче отново при записан час за имунизация им бива казано че ваксини няма. 

След моята намеса и разговор по телефона с жената, която поставя ваксини в УМБАЛ "Канев", ми става ясно, че ваксини всъщност има, но са само тези на "Пфайзер" и се поставят на... забележете... възрастни хора над 65 години с придружаващи заболявания.

Съответно моя въпрос беше, а Астра Зенека? А нейният отговор беше, че РЗИ не позволяват. Последва въпрос от моя страна как се доказват придружаващите заболявания? И нейният отговор: по рецептурната книжка и преглед от доктор. 

Това по никакъв начин обаче не реши проблемът на моите родители, които са на 58 и на 60 години. Сами се досещате, че ваксините на Астра Зенека най-вероятно отлежават някъде, докато дори и на желаещите, които не са първа младост им бива отказвано с лъжа, че ваксини изобщо няма.

(Автор: Рени Рашкова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук