Нешка Робева: В България сме безбожници, защо Възкресение Христово е официален празник!?

4
Липсва ни доброта, липсва ни истинско съчувствие, смята легендата в художествената гимнастика
Липсва ни доброта, липсва ни истинско съчувствие, смята легендата в художествената гимнастика Снимка: БНТ

Липсва ни доброта, липсва ни истинско съчувствие, смята легендата в художествената гимнастика

"Съвсем съм загубила ориентация, да не кажа вяра, защото ако сериозно мислим - какви празници ни предстоят и защо празници? Ако тръгнем по улиците, който и млад човек да попитаме, гарантирам, че 99,9% няма да знаят за какво става въпрос. И ние казваме "празнуваме" – какво да празнуваме? Едно предателство, което народът е извършил спрямо своята вяра. Или преносителя на тази вяра?"

Това каза легендарният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева в студиото на предаването "Опорни хора" по Bulgaria On Air.

Според нея християнството е едва застанало на крака със своите светци, мъченици и вече започва да се дели, да спори кой е по-прав.

"Защо в България, където ние наистина сме безбожници, Възкресение Христово е официален празник? Защо нашите деца да не могат в училищата да го изучават, защо нямат часове по вероучение? След като се борим джендър идеологията да не влезе в училищата и ни сочат с пръст, едва ли не, като Антихрист, а истинският Антихрист вече е навсякъде - и по домовете, и между нас, християните. Едни християни избиват други християни", каза още Робева.

Има здрав разум, който все повече се увива в пашкул с разни идеологии, обещания, настройване на човечеството, с посочване на виновния, на мнение е гостът.

"Те са една шепа хора, която по някакъв начин са повярвали, че са боговете. Липсва ни доброта, липсва ни истинско съчувствие. Страхът ражда престъплението, предателството, той ражда всички Божи грехове", допълни легендата в художествената ни гимнастика.

Няма религия, в която на първо място да не идва добротата и обичта, посочи тя. "Ако ние не може да разберем как да достигнем вярата, Бог ще ни покаже", заключи Робева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Иван
    Така е,безбожници сме,само палим свещи,ходим на черква,и защо,не могат да кажат??Пьлни идиоти,бият се за вьрбови клони,висят по опашки,смешна работа сме,трагедия,цирк...
  • -2
    4
    Пешка Роб Ова
    С възрастта Хората оглупяват. Пешке! Смири се, че оглупяваш. Била си велика. Сега си равна с простосмъртните, а не си на Тато комунистката
  • 4
    3
    Аз съм
    А, защо работим на Великден
  • -8
    2
    до 1
    Нека ти се случва това, което пожелаваш на другите, Мюмюне!
  • 0
    1
    айде в гробищата
    Какво се обажда тая русофилистична пачавра.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари