Нешка Робева: Предлагам министър Бъчварова да си подаде оставката

2
Така Нешка Робева отговори на нападките на Румяна Бъчварова, която се обяви "против" Робева да бъде предложена за орден "Стара планина"
Така Нешка Робева отговори на нападките на Румяна Бъчварова, която се обяви "против" Робева да бъде предложена за орден "Стара планина"

"Предлагам на министър Бъчварова да покаже, че е искрена и да си подаде оставката, нали е толкова духовна. И не само тя, а всички, защото те стоят редом до хората на Бареков сега."

Така Нешка Робева отговори на нападките на вицепремиера Румяна Бъчварова, която се обяви "против" Робева да бъде предложена за орден "Стара планина" за заслуги в културата, а трябвало да е за приноса й в спорта, предаде Нова Телевизия.

Стенограмата от правителственото заседание показа, че след гласуване седем министри са били „за“ предложението, а шест – „против“. Също така се оказа, че най-сериозен противник спортистката да бъде предложена за ордена е била вицепремиерът Румяна Бъчварова. По-късно треньорката по художествена гимнастика обяви, че отказва да приеме отличието и благодари на премиера Борисов. В деня на публикуване на стенограмата пък Бъчварова обясни във "Фейсбук", защо е била против Робева да получи наградата, като напада спортистката затова, че е подкрепяла партията на Бареков "България без цензура".

"Ковачки ( БДЦ б.а.) - Бареков те са все едно.  След напускането на АБВ,  точно те ( БДЦ б.а.) се оказаха патерицата, която държи ГЕРБ на власт. Излиза, че те са национални спасители и помагат за стабилността", заяви Робева. Тя допълни, че депутатите от парламентарната група на БДЦ са "носители на пошлата политика: и са се превърнали в "национални герои".

"Истинските носители на тази политика са в парламента и Бъчварова  е все още министър заради тяхната подкрепа", заяви Робева. Спортистката каза още, че се е чувствала виновна за това, че е била на една сцена с евродепутатъ Николай Бареков и че не е усетила фалш, но "вече не".

Робева определи за абсолютна лъжа това, че е нарекла Румяна Бъчварова "някоя си социоложка", в което я обвинява и самата тя. Спортистката категорично каза обаче, че не приема Румяна Бъчварова за морален съдник. 

"Бойко надскочи себе си, надгражда като политик", каза още Нешка Робева и отрече, че е била канена в ГЕРБ и че ще се присъедини към партията на Борисов.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари