Неприятна случка помрачи разходката на туристи на русенски туроператор

0
Служители на НСО държали чужденците затворени в собствения им автобус близо два часа
Служители на НСО държали чужденците затворени в собствения им автобус близо два часа Видео: Русе Медиа

НСО „арестува“ чужди туристи на русенски туроператор в собствения им автобус.

Случката се разиграва преди десетина дни в двора на Боянската църква, а чужденците прекарват над час, затворени в превозното средство, съобщава Русе Медиа.

Историята е следната: Русенски туроператор има ангажимента да вземе австрийски туристи от круизния кораб от пристанището във Видин и по предварително съгласувана програма, изработена преди месеци по точни часове, да осигури заявки и безпрепятствено посещение на туристически забележителности в България. Всичко върви перфектно, докато се озовават пред обекта на ЮНЕСКО – Боянската църква. Автобусът се движи по разписание и по предварително изготвения график, но се оказва, че в този ден има неясно какво мероприятие, ВИП група, която се охранява от служители на НСО.

Без обяснения какво се случва, по думите на туроператора, към автобуса са дошли хора със слушалки в ушите и са забранили на автобуса да се приближи към паркинга, както и на туристите да напускат превозното средство. Автобусът е бил пълен с австрийци, някои от които преподаватели и професори от Виена, които специално са искали да посетят църквата от научен интерес. Трябвало е да се направи избор, дали да се прескочи посещението на обекта или да се чака. На туристите дори не било разрешено да изчакат в градинката и така се наложило да стоят близо два часа затворени, докато най-после успеят да реализират визитата си.

Така и не е станало ясно какво точно е било мероприятието на НСО, но цялата случка предизвикала негативни отзиви и реакция сред туристите. Те дори не получили и извинение за нарушаването на графика им, планиран още преди месеци. Закъснението създало куп проблеми, защото корабът не успял да отплава навреме по маршрута си. Най-неприятното е, че посещението в България оставило лошо впечатление у чужденците заради действията на хората със слушалки в ушите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари