Непълнолетни момчета на съд за кражба в село Бръшлен

0
Момчетата, които са от интернат, искали да стигнат до Русе
Момчетата, които са от интернат, искали да стигнат до Русе

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу три непълнолетни момчета за извършена кражба на велосипеди.

Обвинението срещу 17-годишния Н. Т., 16-годишния О. М. и 15-годишния Ш. А. е за това, че на 22.09.2016 г. в с. Бръшлен, общ. Сливо поле, обл. Русе, като непълнолетни, но след като разбирали свойството и значението на извършеното, и могли да ръководят постъпките си, след предварителен сговор, в немаловажен случай, като извършители, отнели чужди движими вещи: 3 броя велосипеди на обща стойност от 170 лева от владението на различни жители на селото, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл. 195, ал. 1 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 63, ал. 1 от НК, съобщиха от Прокуратурата.

Тримата обвиняеми били настанени в Социално-педагогически интернат „Христо Ботев“ – с. Варненци, общ. Тутракан, познавали се и били приятели. На 21.09.2016 г. тримата заедно напуснали интерната, без разрешение и се отправили пеш към родните си места, като решили първо да стигнат до гр. Русе. На 22.09.2016 г. стигнали до с. Бръшлен. Понеже искали по-бързо да стигнат до гр. Русе, от където да си закупят билети, но нямали пари, тримата обвиняеми се уговорили да потърсят в селото и откраднат три велосипеда - по един за всеки и с тях да се придвижат до гр. Русе, да ги продадат и с получените пари да си закупят билети за превоз до родните им места. В изпълнение на намисленото момчетата намерили три велосипеда, взели ги и бързо напуснали селото. Междувременно в интерната установили липсата на обвиняемите и ги обявили за издирване.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари