Неочаквана рокада в правителството

15
Със заповед на Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Славея Стоянова
Със заповед на Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Славея Стоянова Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Славея Стоянова. Освобождаването на Стоянова от поста е по нейно желание

Това съобщиха от Правителствената информационна служба, цитирани от Епицентър 

Славея Стоянова остана на зам.-министърския пост само 19 дни. Тя бе назначена на 1 юни на мястото на обвиняемия по аферата с боклука Красимир Живков. Тогава министър Емил Димитров коментира, че "Славея Стоянова е единственият човек в системата, който може да е зам.-министър".

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В министерството работи от 2015 г.

Тя е бивша изпълнителка директорка на фалиралия ОЦК.

През 2015 г. Стоянова била назначена за шеф на Дирекция „Управление на отпадъците“ след проведен конкурс. Новината тогава съобщила лично министърката на околната среда и водите Ивелина Василева на заседание на ресорната парламентарна комисия. Тя е коментирала Националната стратегия за управление на отпадъците и включените в нея цели, които предстоят да бъдат изпълнени до 2020 година.

Припомняме, че през 2013 година Стоянова не можа да се пребори за шефското място в екоинспекцията в Хасково. Тогава конкурсът бе спечелен от Димитър Илиев.

От 2015 г. до 1 юни т.г. Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари