Необичайни приложения на лимона в домакинството

0
Вижте как да ограничите солта с него и да премахнете петна от мастило
Вижте как да ограничите солта с него и да премахнете петна от мастило

Повечето хора асоциират лимона като добавка към напитки

Оказва се, че тръпчивият лимон може да се използва много по-широко не само в кухнята, но и в домакинството.

Употреба на лимона в домакинството:

Премахване на лоши миризми

Лошите миризми в кухненските уреди са често срещани, но това не означава, че трябва да останат така. Важното е, че не е необходимо да използвате химикали, течности или спрейове, за да неутрализирате миризмата, а само лимон. Половинките или резенчетата лимон са чудесни за уреди като микровълнова печка или съдомиялна машина. В случай на съдомиялна машина е достатъчно да поставите половинките лимон - с кората - в съда за прибори. Вече няма да усещате неприятни аромати, но лимонът трябва да се сменя поне веднъж седмично, съветва Actualno.

Премахване на мастило

Много хора използват писалки. Това е така и за децата, които пишат с химикал в училище и се цапат с мастило по пръстите и дрехите. Всеки родител знае, че такава мръсотия трудно се отстранява с обикновени пудри. Оказва се обаче, че лимоновият сок има изключителна сила и успешно нанесен върху петно ​​или кожа може да помогне за премахване на мастилото - без да оставя никаква следа.

Премахване на котлен камък

Варовикът и утайката по крановете, мивките и елементите на мивката е твърде вероятно да се появят. Често се използват химикали и прахове, които могат да надраскат повърхността. Това може да се избегне, ако използвате лимонов сок за измиване. Не е нужно да го разреждате с вода. Можете да използвате сока, нанесен върху гъбата или елемента, който трябва да се почисти, въпреки че си струва да проверите първо дали киселинният сок няма да го повреди.

Почистване и блясък на бижута

Замърсените бижута често се почистват със сол, но не само солта може да върне блясъка на синджири, обеци и други декорации. Бижутата могат да се почистят с лимонов сок, нанесен върху памучен плат, или плат, напоен с вода и с 1-2 супени лъжици лимонов сок. След това ги подсушете. Лимоновият сок е по-добре да не се използва върху ценни стари бижута, както и върху предмети с несигурен състав.

Избелване на прането

Лимонът, по-точно лимоновият сок, също има способността да замести традиционната белина за пране. Достатъчно е да добавите лимонов сок към контейнера, в който се изсипват прахът и добавките преди пране, и всички дрехи ще бъдат не само по-светли, но и по-приятно ароматизирани.

Вместо сол

Ограничаването на употребата на сол е много важно, тъй като тя води до задържане на вода в тялото и допринася за развитието на определени заболявания. За да сведете до минимум употребата й, е добра идея да измамите вкусовите рецептори и да добавите лимонов сок към салати, дресинги и маринати. Ще придаде на ястието перфектен привкус и няма да усетите, че в него няма грам сол.

Пухкав ориз

Оризът също може да спечели от използването на лимонов сок. Това се отнася главно за готвене на прахообразен ориз, въпреки че можете да опитате този метод и върху ориз в торбички. Добавете 1 супена лъжица пресен лимонов сок към ориза и водата, след което оставете да се готви според рецептата. Сокът ще предотврати слепването на ориза, той ще бъде по-пухкав и вкусен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари