Нели показа, че чудесата не се случват само по Коледа

0
Младата жена е посланик на доброто - тя помага на малкия Марти, който страда от детска церебрална парализа
Младата жена е посланик на доброто - тя помага на малкия Марти, който страда от детска церебрална парализа Видео: БГНЕС

Въпреки всеобщо приетия стереотип, че чудеса стават само по Коледа, ще ви разкажем впечатляващите истории на българи, направили геройство, за да спасят детски живот.

Тези достойни българи, за чиито постъпки никой не разказва, защото са добри и се считат за нормални. Въпреки че в свят като днешния всяка добра постъпка трябва да бъде за пример, пък дано и доброто в нея бъде заразно, пише БГНЕС.

Вече ви разказахме за Ради от с. Гара Елин Пелин, която помага на детенце, лишено от родителски грижи и отглеждано от дядо му в селото. Благодарение на военнослужещата малкият Стоянчо днес ходи на детска градина в чисти дрешки, празнува рождените си дни и не се отличава от другите дечица в селото.

Втората история за добро е тази на Нели от Ботевград.

Нели се трогва от историята на малкия Мартин. „Марти страда от детска церебрална парализа, епилепсия и на 4-месечна възраст е опериран от хидроцефалия“, разказва майката на детето Нора Георгиева.

За един месец добри хора помагат на семейството да събере 13 500 евро за лечение на детето в чужбина, но набирането на средства продължава, защото Марти има нужда от рехабилитация.

Имаше благотворителна кампания от студио за йога в града. Собственичката се казва Нели Павлова. Тя направи благотворителни йога-инициативи за Марти, с които успя да събере 1000 лева, които дари. В момента Нели също прави благотворителни базари с цел събиране на средства за Марти. Тя е винаги до нас и искам да й благодаря от сърце“, разказва Нора.

Първата идея, която реализирахме, бяха тренировки на открито – йога практики и аеробика, с цел да съберем повече средства. След това реших, че можем да се обединим повече хора и да направим благотворителен базар“, разказва Нели.

Така с помощта на добри хора от града Нели организира благотворителен базар с дрехи в помощ на Марти. „Тъй като във всеки дом има дрехи, които не се ползват, и дрехи, които остават на страна, реших да направим този базар. Най-хубавото беше, че много хора откликнаха на нея. По този начин вече втора неделя организирам в моята зала в Ботевград този базар“, допълва йога инструкторката.

Мечтата ни се сбъдна – Марти да отиде на рехабилитация за два месеца в Турция и да видим дали ще има подобрение. А той има драстично подобрение, за наша радост. Сега животът ни се обърна – една година бяхме много отчаяни“, с тъга разказва бащата на Марти Йордан Йорданов.

Сега, когато родителите виждат детенцето си как се бори, как се подобрява и върви напред, сякаш се раждат наново. А за какво мечтаят те: „Надявам се Марти един ден да има семейство и да се грижи за децата си така, както ние правим всичко добро, за да се грижим за него“, казва бащата.

Благодаря на Бог – аз много вярвам в Бог и знам, че Марти ще се оправи с помощта на Бог и добрите хора всичко ще стане“.

В края на ноември Нели получи наградата на Държавната агенция за закрила на детето „Посланик на доброто“, която отличава добротворците, дали най-важното на хората в нужда – помощ в труден момент и надежда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари