Нелегален бакшиш вози пътници в багажник

0
Нелегален превозвач кара пътници срещу заплащане в багажника на автомобила си
Нелегален превозвач кара пътници срещу заплащане в багажника на автомобила си

Нелегален превозвач кара пътници срещу заплащане в багажника на автомобила си.

Мъжът с автомобил „Дачия комби” е един от многото „бакшиши” возещи под носа на автомобилната инспекция пътници между Велико Търново и Горна Оряховица. Тъй като превозват на цената на автобусния билет от 1,50 лв. голяма част от пътниците предпочитат да се качат при бакшиша” вместо да чакат автобуса, който понякога идва пълен още от първите спирки. Другата причина е, че такситата минават по съкратен маршрут през Арбанаси за двойно по-кратко време от автобусите, пише Монитор.

Пътниците, използващи всеки ден услугите на такситата твърдят, че изобщо не се интересуват от това, че докато пътуват не са застраховани в случай на пътна злополука и че не им се издава билет. За тях било по-важно да отидат по-бързо на работа сутрин и да се приберат по-бързо вечер вкъщи. Понякога обаче се натъкват на някои неприятни изненади.

Търновката Мария Мутафчиева редовно ползва таксита маршрутки за да пътува от Велико Търново до Горна Оряховица и обратно по два пъти на ден. В повечето случаи шофьорите я слагали да седне на предната седалка и тя признава, че досега изобщо не е обръщала внимание какво се случва зад нея. Преди няколко дни Мария позакъсняла малко и когато пристигнала на паркинга, от който тръгвало таксито, предната, а и задните седалки вече били заети.

Тя било готова да се върне обратно на автобусната спирка, когато пред нея се изправил шофьорът. „Заповядайте, мадам, няма да ви оставя. Вие сте моя редовна клиентка. Е, този път заеха ВИП мястото, но все ще Ви намерим нещо. Ето, заповядайте”. И с елегантен жест той отворил багажника на комбито.

Пред погледа на жената се разкрила потресаваща гледка. В багажника имало поставени две табуретки, върху едната от които вече имало седнал мъж. „Ето това е Вашето място днес. Качвайте и се и да тръгваме”, любезно я подканил „бакшишът”.

Едва сега Мария си дала отговор на въпроса защо задните стъкла и тези на багажника на комбито били затъмнени с черно фолио. Тя учтиво благодарила на любезния „бакшиш” и отишла да си чака автобуса на спирката.

Линията Велико Търново – Горна Оряховица е една от най-печелившите и по нея от години пътуват нелегални превозвачи и съмнителни „бакшиши”, които крадат под носа пътниците на редовните автобусни превозвачи. „Стоянката” на незаконните превозвачи също от години си е една и съща – паркинга срещу съдебната палата в центъра на Велико Търново, която е абсурд да не се знае от инспекторите от ДАИ.

Бакшишите по цял ден висят на автобусната спирка и отклоняват пътниците дошли за автобусите към собствените си коли. Автомобилната инспекция обаче не обръща никакво внимание на това и предпочита да си затваря очите.

Само на стотина метра по-нататък на друга автобусна спирка пък напълно незаконни превозвачи с частни коли по цял ден правят „черни курсове” до съседните сега и градове на цената на билета. На ден те си докарват по 100-200 лв., които не декларират никъде и за които не внасят и една стотинка данък в държавната хазна.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари