Не всичко е арно като на сапунката, моме

0
Реалният живот не е сапунка
Реалният живот не е сапунка

Започва да се оформя поколение, което е формирало възгледите си чрез фейсбук, турските сапунки, чалгията и др. подобни.

Плашещо е.

Това поколение няма съвсем точни хронологични граници, но съм виждал такива екземпляри, дори на 25 години, които си правят категорични изводи, например на базата на видяното в еди коя си лъскава турска сапунка за цяла Турция.

Еди коя си Гонджа била красавица и живеела добре и богато. "Следователно" цяла Турция живеели добре и богато. Ама не знаят младите кифли, че Турция не е само Истанбул, Анкара и още няколко места, където е по-добре... Има много други места, където са зле. Не всичко е като на сапунката арно, моме.

Реалният живот не е сапунка. Ми отвори, виж макроикономическите им параметри. БВП на единица население на Турция е по-добър от нашия, но по-лош от унгарския, например.

Същите екземпляри (главно от женски пол, но не само) знаят наизуст текстовете на много чалга хитове, при това и гръцки такива, без да знаят гръцки. Чалга културата залива със своите мазни пипала, дотолкова, че даже и рока в БГ започна да се чалгизира. И не говоря толкова за опростачения фолк като явление, колкото опростачването по принцип.

Може да се направи съвсем безпристрастно изследване и да се видят топ чартовете на топ хитовете преди 30 години, преди 20 години, преди 10 години и сега. Не ми се мисли какво ще е след 10 години, но и сега не е "цветущо" положението никак. Великите "титани" на музиката като Гери-Сопол и др. "държат яко фронта".

Един приятел инженер ми вика: трябва да знаеш какво слушат днешните ученички, ако ще ги сваляш. Викам си на акъла: 30 годишен съм вече за ученички, макар, че що да не. В днешната чалга култура ученичките се предлагат на богати чичковци и на по-възрастни от мен.

В Чалгария е така. Младите жени, вместо да работят и да формират трудови навици, масово бездействат, търгувайки секс с платежоспособни мъже и вместо да използват голямото свободно време, което имат, докато не са на "работа" в нечие легло да четат книги, да учат висше (каквото и да е), те просто слушат чалгата и гледат сапунките.

Сапунката в 5-5 и нещо е много важно да не се изпуска. По-важна е и от секса. А когато не е тя, ще е турнир по тенис на маса, който се играе на .... смартфона... Случвало се е да правят секс ... докато си зяпат смартфона...

Турнирът по тенис на маса или сайта БГ-Мама или апп-а с чалгията: каквото и да е, смартфона е по-важен от мъжа, а сапунката в 5 часа също...

Автор: George Pash

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари