Не ви допада EA Sports FC? Тогава разгледайте тези алтернативи

0
Ultimate Football League
Ultimate Football League

Когато става въпрос за футболен спортен симулатор, то ФИФА е най-популярната поредица в този жанр. Продуктът на EA Sports продава милиони копия всяка година, превръщайки се в една от най-успешните поредици за всички времена.

И все пак решението на компанията да промени името на прословутия франчайз на EA Sports FC определено повдигна много вежди по света. И макар да няма значителни промени в геймплея, голяма част от феновете се насочиха към търсенето на алтернатива.

Ако и вие сте сред тях, попаднали сте на точното място. Тук ще откриете чудесни предложения, които ще ви накарат да забравите за EA Sports FC и да прекарате часове в забавление.

Ultimate Football League

Strikerz Inc представи на пазара може би най-силния конкурент на EA, в лицето на своята Ultimate Football League (UFL).

Основната отличителна черта е това, че играта е безплатна, а и вече много популярна, тъй като има партньорство с клуба от Висшата лига - Уест Хям, както и с над 5000 професионални футболиста по света.

За да увеличат своята популярност сред играчите, от компанията прибегнаха до лицето на може би най-популярния футболист в света - Кристиано Роналдо.

Това определено има ефект. Онлайн режимът на играта предлага изключително оспорвани мултиплеър двубой, а в съчетание с нерешените проблеми в геймплея на ФИФА, това е лесен и ясен избор за играчите. Значителна черта на проекта е обещанието, че продукта няма да има своите "годишни" версии, а когато е готов, то той ще бъде точно това, което очакват потребителите.

UFL определено е най-голямата заплаха пред EA Sports.

Безплатни игри

Не е нужно да играете всяка срещната игра, за да разберете точно какво е мнението ви за нея. Много от разработчиците на онлайн игри дават възможност на потребителите да тестват игрите през демо версия. За да не се налага да търсите игра по игра, можете спокойно да се обърнете към уебсайт, която основна цел е да събере на едно място всички игри, както и да ги раздели според тематиката им.

Но видео игрите не са единствените, които могат да се възползват от тази възможност. Ако сте почитател на слот игрите например, с лекота можете да откриете уебсайтове, предлагащи безплатни онлайн казино и слот игри в демо режим.

След това можете да прекарате часове в забавление, които иначе бихте прекарали в търсене на игра.

Goals

Едно вълнуващо предложение идва от проекта GOALS, който обаче все още не е с фиксирана дата за излизане на пазара.

Проектът идва с обещание за безплатен достъп, силно фокусиран е върху играта в мрежа, като новостите в него са свързани с дигиталния свят, предлагайки като възнаграждение за постигнатите резултати NFT дигитални активи.

Екипът вече разработва освен самата игра и общността около нея, със силно присъствие в платформите Twitter и Discord. Това, което ги отличава по отношение на екипа зад играта е, че те са включили в проекта бивши професионални ФИФА играчи, които дават съвети от първо лице.

Играта следва и модела на UFL, за който стана въпрос по-горе, концентрирайки се върху недоволството на потребителите, което ЕА Sports неглижира. Друго интересно свързано с играта е нейният манифест от осем части, в който създателя на продукта излага принципите и вижданията си.

Силна страна на проекта е това, че той обещава да може да се играе на компютри, които не са толкова "мощни", за разлика от Фифа. Ако първоначалните обещания бъдат изпълнени това означава, че на пазара ще се появи доста сериозен претендент за званието "най-популярна футболна игра". Остава да чакаме с нетърпение!

eFootball 2024

Японската компания, разработчик и издател на видеоигри, Konami продължава своята поредица, този път концентрирайки се върху подобрения в геймплея.

С годините предшественика Pro Evo Soccer (PES) направи сериозни крачки в развитието си, но също така и отнесе не малко критики за механиката на дрибъла и отзивчивостта на играча. Навлизането на изкуствения интелект в технологичния свят подпомага проекта за внедряването на интересни елементи в геймплея.

Макар и една от основните промени да се крие зад промяната на цветовата гама, която значително подобрява визуалния аспект на играта, все още има какво да се желае в това отношение.

Успехът на PES се дължеше не само на подобренията, които бяха въвеждани през годините, но и възможността за "редактиране", режим, който вече липсва в новата версия. Смешните лица на играчите и нелогичното разположение на тялото отдавна са в историята.

Макар и да е по-наложен на пазара спрямо останалите изложени в статията конкуренти, eFootball всъщност е и проекта, който се нуждае от най-много работа.

Може ли да има бъдеще без EA Sports?

EA Sports предприеха едно смело, но изключително рисково действие, разграничавайки се от популярния ФИФА франчайз, вадейки продукта си под различно име, което може да се окаже огромна грешка в развитието на компанията. И макар и да не се усети сериозен трус през 2023 г., то конкурентите, описани по-горе, определено са по-апетитни от всякога да завземат част от дела на "монополиста".

Но дори и това да се случи, едва ли ще продължи дълго, защото гигант като EA Sports има всички налични инструменти, за да се върне и да продължи да бъде на върха. Лично ние не смятаме, че има каквато и да било вероятност продукта им да залезе и да изчезна от картата на футболните игри, тъй като има най-модерния геймплей към момента, годините опит зад гърба си, а и огромен бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари