Не съм ритала ученика, това беше просто жест

6
Версиите на ученика и учителката за случилото се са различни
Версиите на ученика и учителката за случилото се са различни Видео: Нова Телевизия

Преди дни в редакцията на Dunavmost.bg получихме скандален клип заснет в училище "Йордан Йовков" в Русе. В него се вижда как учителка "гони" ученик от час.

Тя меко казано го изблъсква и го изхвърля през вратата.

Момчето от клипа е Николай, а учителката - Антония Бодурова. Версиите на двамата са различни, съобщава Нова Телевизия.

„Бяхме в час и аз исках химикал, и госпожата дойде, и почна да ми хвърля раницата, и почна да скубе другите за косите, и да бие шамари, и това не й е за първи път", разказа потърпевшият Николай. Друго казва учителката. „Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината, търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, заяви Бодурова.

Тя разказа, че учениците й я правят на маймуна, затова предпочита да гони от час тези, които пречат. А ритника, който се вижда в клипа обяснява,че е просто неин жест "Хайде напусни най-после" и реално физическа разправа не е имало.

Децата от шестите и седмите класове, на които преподава учителката обаче са категорични, че тя вика и е агресивна. Едно момче дори показа белег от нокът на китката си, като твърди, че е оставен от Бодурова. Други пък разказаха, че още като дошла да замества тяхната учителка по български език е заплашила, че е тренирала бокс. От директора на училището Илия Костов разбрахме, че Антония Бодурова не е на щат, а само замества болен учител.

Вчера сутринта Костов е разговарял и  с нея и с учениците от 7 А клас. Очаква писмени обяснения от преподавателя. След това ще реши как да постъпи, но най-вероятно ще търси друг заместник по български език. Регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и от там очакват да разберат какви мерки ще предприеме ръководството на училището.

Родителите на Николай няма да съдят учителката. Бащата Михаил заяви,че няма претенции, защото синът му реално не е пострадал. Също така каза,че ще приеме всяко решение на училищното ръководство. Директорът на училищеЙордан Йовков” обаче се тревожи, че такива постъпки на учители слягат петно върху цялата гилдия. Костов е на мнение, че към децата трябва специален подход, който да не допуска напрежение в клас.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари