Не на канцерогенните тротоари в Русе

1
Не желаем тротоарните плочки да бъдат заменени с асфалт!
Не желаем тротоарните плочки да бъдат заменени с асфалт!

В интернет започна петиция относно предвидения ремонт на тротоарите в Русе.

Видимо от изявлението на зам. кмета на сесията на Общински съвет през март 2017 г., Общинското ръководство на Русе се кани да извърши ремонт на тротоарите в Русе, като замени тротоарните плочки с асфалт.

Основна част а асфалта е битум - записан като канцероген от Международната агенция за изучаване на рака към ООН, определен с въздействие върху човека, от изпаренията при слънчеви нагрявания чрез дихателните пътища и кожата.

На сесия през март 2017 г. общински съвет единодушно прие решение за вземане на заем от 10 000 000 лева за ремонт на част от улиците и тротоарите на Русе. В обсъждането зам. кмета Наков заяви, че желанието на русенските майки било тротоарите да се ремонтират с асфалт. Подготвя се обявяването на обществена поръчка за изпълнител на ремонтите.

Обръщаме се към Регионална здравна инспекция - Русе и Регионална инспекция за опазване на околната среда и водите с искане да бъде забранена употребата на асфалт при ремонта и изработката на настилка на тротоари и детски площадки в Русе.

Автор: Бойко Никифоров

Петицията може да подпишете ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари