Не могат да разберат причините за катастрофата с камиона на военните

0
Общо в камиона са пътували 35 мигранти. 17 души са били откарани в болницата в Бургас - 15 афганистански граждани и двамата военни
Общо в камиона са пътували 35 мигранти. 17 души са били откарани в болницата в Бургас - 15 афганистански граждани и двамата военни Видео: NOVA

Шестима от ранените остават за лечение в болницата в Бургас

Продължава разследването на обстоятелствата около инцидента с тежкотоварен автомобил на въоръжените сили, който е превозвал мигранти, предаде NOVA. Вчера превозното средство катастрофира.

В следствие на удара загинаха двама души, които са чужди граждани, а други 11 бяха ранени и са в болница. Леко пострадали са и двама български военнослужещи, които са били в кабината на камиона. Те са на възраст 42 и 23 години. 

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас Светослав Тодоров разкри подробности за състоянието на пострадалите.

Общо в камиона са пътували 35 мигранти. 17 души са били откарани в болницата в Бургас - 15 афганистански граждани и двамата военни. Състоянието на пострадалите е стабилно, уточни Тодоров.

„Един от ранените е с контузия на гръден кош, трима са с травми на гръбначния стълб, но няма опасност за животите им”, подчерта зам.-директорът на лечебното заведение, в което са настанени.

Отрицателен е резултатът от пробата за алкохол и наркотици на военнослужещият, шофирал превозното средство. Четирима от афганистанките граждани и двамата българи остават за лечение.

От военната прокуратура в Сливен обясниха, че теренът, по който се е в движел тежкотоварният автомобил, бил много лош.  Преди катастрофата военнослужещите са хванали група от 35 мигранти, за които се предполага, че са афганистански граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари