Не искам да свърша като Мишо Бирата!

0
Престъпник не може да станеш на 50 години, заяви биснесменът
Престъпник не може да станеш на 50 години, заяви биснесменът Снимка: БГНЕС / Архив

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви в ефира на Бтв, че откакто е влязъл в парламента е подложен на заплахи.

Това се случило след като не приел офертата да получи квота в управлението като тази на Патриотите. Марешки обяви и че в сряда ще се откаже от имунитета си, който му бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров миналата седмица. Той поиска от прокуратурата да оповести публично записите на негови разговори, които го уличават в изнудване.

Аз също имах оферта да вляза в управлението като нашите квоти се използват като тези на Патриотите, разказа той. Обясни, че това бил морковът, а тоягата - до края на май да приключи с бизнеса с горива, иначе щяло да му се случи това, което му се случва.

На въпроса кой му е правил предложения и го заплашва той отговори: „Няма да кажа, защото не искам да свърша като Мишо Бирата и Стоян Тонев”.

Михаил Михов, известен с прякора Мишо Бирата, беше директор на пивоварната "Леденика" и името му нашумя покрай оповестени записи на разговори на бившия шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Недълго след оповестяването на записите, за които не се разбра кой ги е правил, Михов бе открит издъхнал в хотел "Правец Ризорт". Впоследствие бе съобщено, че причината за смъртта е масивен инфаркт.

Сред получените от него заплахи били такива за арест, за поръчкова проверка от Комисията за защита на конкуренцията и всичко това, за да станел опитомено зайче. Даде пример с промяната на Волен Сидеров от времето, в което влезе в политиката досега.

Оценката на Марешки е, че в момента с разследванията и проверките, които се правят във връзка с неговия бизнес - с лекарства и горива, се внушават нелепости, а главната идея е "да се пускат фалшиви новини, за да се сваля имиджа на Веселин Марешки, на партия "Воля".

Той обяви, че неговите конкуренти владеят цялата система и той няма как да ги изнудва и заплашва, каквито обвинения отправя прокуратурата към него. Според обвинението в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. Марешки е заплашил седем собственици на аптеки с увреждане на имуществото им - да му прехвърлят собствеността си.

"Престъпник не може да станеш на 50 г.", заключи той.

Диагнозата му е, че и в момента държавата се владее от мутрите и че тя е превърната в Румъния от времето на Чаушеску.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари