Не е за вярване да избереш Тома Биков за председател на Комисията по култура и медии!

0
Затова питам - какво толкова ви е сторила културата, бе, та така продължавате да я изнасилвате?
Затова питам - какво толкова ви е сторила културата, бе, та така продължавате да я изнасилвате? Снимка: БГНЕС

За мен това Народно събрание е свършило!

Никакво правителство, никакъв компромис, никакъв президент вече не може да го спаси.

Да избереш Тома Биков за председател на Комисията по култура и медии!!!

Това не е за вярване!

Ти за ден  -два както ли не затвори този парламент - осигури си в първия ден високите заплати, запази си привилегиите, после се изпокараха люто, а сега...

Аз лично като писател, който е вече над 40 години в българския литературен живот, бил съм и съветник-експерт в същата тази комисия, съм зашеметен..

Тотално и цинично "изнасилване" на културата! Кой и откъдето дойде и все нея, милата, "оправя"., все в нея избърсва мръсното на ръцете си.

Само някои имена - Нина Чилова, Слави Бинев, една "патриотка" от туризма, Вежди Рашидов... За всички тези "титани" на културата съм писал критично. Да си призная, мислех да спра с тези мои текстове по политически теми, виждайки вече безнадеждността на това занятие. Но не издържах. Та може ли да е безучастен един писател, който цял живот се е борил за принципите си, в такъв позорен момент?

Затова питам - какво толкова ви е сторила културата, бе, та така продължавате да я изнасилвате?

Първата помощ при ковида у нас, дадена от Борисов, знаете ли за кого беше? За милионерите-футболисти на Домусчиев! И никой освен мен не реагира и с дума! А някой даде ли и лев, попита ли някой как живеят в този ужас българските писатели, другите творци?

Живея в страна, в която творецът е на пиедестал! Само като кажеш, че си писател и французите потрепват в уважение. А у нас? У нас творецът е ...ненужен и досаден "маргинал"...Който трябва да се моли и да живее все на колене, за да оцелее.

Комисията за култура почти винаги е била нещо като склад "Вторични суровини" на българския парламент...

Но сега вече границата е премината! Сега вече е Върхът!

Народно събрание с подобен избор като вчерашния няма право на съществуване.

Всъщност това е подигравка от страна на цялата политическа класа - и старата, но и новата, която уж идва да промени модела, към най-онеправданото и най-незачитано в нашата страна съсловие - хората на Духа...

И понеже виждам как вечната шпиц-команда, обучена вещо да разстрелва свестните, сега е насочила унищожителни си огън срещу един млад и кадърен човек, понеже зная от опит, че ще го изкарат по-черен и от дявола, понеже с този Биков чашата преля и уби сетната надежда, искам да кажа на този младеж - г--н Кирил Петков, моля Ви, връщайте се. Не си сменяйте канадското гражданство! Тук не е Вашето място, тук нищо не може да се случи.Тук е мястото на Биков и тези като него. Тук, където простащината се възнаграждава с постове и кресла, Вие сте чужд.

Когато едно общество публично се гаври с Духа, то е мъртво приживе!

Да предложиш и избереш най-невъзпитания, най-безкултурния и подвикващ като пастир в пленарна зала, пред очите на цяла България, депутат, и то за председател на Комисията по култура, тоест за шеф на всички творци, които изгарят и чупят живота си с едничката мисъл да посадят поне кълн красота у българина, о, това е не само недостойно и посегателство над нормалността.

Това е узаконяване на арогантното публично поведение като норма на живот.

Това е диагноза!

Закривай!

И нека по-скоро да си дойде пак Бойко. Че иначе няма да остане в България читав човек без компромат и да не е окалян, тогава и "независимите" медии, и троловете ще мирясат. Тогава всички ще са с българско само гражданство. Тоест, чисти и расови българи като Него. И ще се възцари отново безвремието! А, и пак ще тръгне Джипката. Че може ли тази "стабилна" и "богата", блестяща от липса на всякаква корупция държава, без Джипката?

С президент Тома Биков!

Каква само велика България се задава пак на хоризонта! Да я посрещнем с хляб и сол!

Димо Райков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари