Назрява напрежение в Националната полиция заради „герой“ от трагичната акция в Лясковец

0
Болшинството от полицаите не искат да признаят Атанас Илков за свой началник
Болшинството от полицаите не искат да признаят Атанас Илков за свой началник Снимка: МВР

Напрежение зрее в Главна дирекция „Национална полиция“ заради „герой“ от трагичната акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков.

Това съобщиха полицаите от тази структура, цитирани от Фрог нюз.

Става дума за Атанас Илков, който наскоро бе върнат на висок пост в системата, заемайки позицията на зам.-директор на ГДНП. Според източниците на медията  оперативната работа се блокирала поради ред причини. Първата е, че болшинството от полицаите не искали да признаят Илков за свой началник заради горчивия спомен за Лясковец.

Припомняме ви, че Илков бе ръководител на акцията през 2014 г. в провинциалния град, а малко по-късно бе уволнен от МВР. Сред състава се коментира и факта, че Илков е човек на т. нар. „Библиотекарски кръг“, което поражда още по-голямо недоверие към него.

Твърди се, че откакто Илков поел контрола над полицията, оперативните разработки намаляли в пъти.

Говори се, че по идея на Атанас Илков, спрямо отделни структури били предприети трансформации, което пък директно рефлектирало върху мотивацията на работещите.

Казват, че новият началник се обградил от няколко ченгета, които също нямали уважението на състава. Така полицаите се разделил на „за“ и „против“, като преобладавали вторите.

Полицаите споделят, че стискат зъби с надежда положението да се промени след изборите. Неофициално се твърди, че ракетоносител на Илков бил съветникът на президента - Пламен Узунов. То се сочи от блюстителите на реда да „сивия кардинал“ в МВР. Припомняме ви, че майката на убития Шарков – Ваня Рипчева осъди България в Европейския съд по правата на човека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари