Навсякъде за всеки

0
Днес ще бъде отбелязан Международния ден на Червеният кръст в Русе
Днес ще бъде отбелязан Международния ден на Червеният кръст в Русе

На 8 май 2018 г. ОС на БЧК – Русе от 16:30 часа ще бъде отбелязан Международния ден на Червеният кръст и Червения полумесец (ЧК/ЧП) с атрактивна демонстрация по първа долекарска помощ пред Съдебната палата в Русе.

В нея ще се включиха  доброволци от ДЕРБАК – Русе, МАЕ – Русе, БМЧК - Русе  и  дружества на Русенската Червенокръстка организация. Много млади хора, деца и възрастни ще получат знания за оказването на първа долекарска помощ и с разнообразната дейност хуманитарната организация.

Инициативата е част от дейностите, свързани с честването на 140-тата годишнина от създаването на Българския Червен кръст

Световният ден на ЧК/ЧП през 2018 г. ще бъде отбелязан под надслов „Навсякъде за всеки“. Под това мото ще се опитаме да покажем силата и постиженията на световната ни мрежа, както и приноса на около 14 милиона доброволци и служители, които работят в полза на уязвимите.

От 13:00 ч. в ресторанта на х-л Кристал  тържествено ще бъдат  връчени от Председателя на ОС на БЧКРусе – Проф. Тодорка Стефанова почетни  Червенокръстки звания  на 18 доброволци на Русенската организация  на БЧК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари