Навални заяви, че е измамил таен агент

0
Така е научил подробности за неуспешния заговор за убийството си и че отровата е била поставена в бельото му
Така е научил подробности за неуспешния заговор за убийството си и че отровата е била поставена в бельото му

Така е научил подробности за неуспешния заговор за убийството си и че отровата е била поставена в бельото му

Критикът на Кремъл Алексей Навални заяви, че е измамил агент на руските тайни служби и е научил подробности за неуспешния заговор за убийството си, както и че научил, че отровата е била поставена в бельото му, предаде Ройтерс.

По-рано този месец Навални обяви, че случаят с отравянето му е разрешен след съвместно журналистическо разследване, според което за отравянето отговарял отряд убийци от руската Федерална служба за сигурност (ФСС), предава БТА.

В качен днес видеоклип на сайта си Навални казва, че преди да бъде огласено съвместното разследване, се е обадил по телефона на някои от предполагаемите си отровители и се е представил за сътрудник на секретаря на Съвета за национална сигурност на Русия. Един от тези хора, когото Навални нарича сътрудник на ФСС, е разговарял с него 49 минути по телефона и изглежда е бил част от екипа за заличаване на следите, заяви опозиционерът. Навални публикува запис и текст на разговора.

Ройтерс не може да потвърди чрез независим източник обстоятелствата около телефонния разговор, нито самоличността на събеседника на Навални.

Кремъл нееднократно е отричал всякакви твърдения, че Русия се е опитала да убие Навални. Засега ФСС не е коментирала твърденията на опозиционера.

Във видеоклипа Навални се чува да пита събеседника си от другата страна на телефонната линия: "Защо не се получи нищо?"

"И аз съм си задавал този въпрос неведнъж", отговаря глас от другата страна на линията.

Попитан защо Навални е оцелял, гласът отговаря, че това е така вероятно защото самолетът е извършил непланирано аварийно кацане и той е получил професионално и бързо лечение от руските медици. "Ако беше продължило малко по-дълго, всичко можеше да приключи различно", казва гласът.

През август, Навални, един от най-отявлените критици на президента Владимир Путин, беше превозен по въздух за лечение в Германия, след като припадна в самолет в Русия. Берлин заяви, че той е бил отровен със съветското бойно отровно вещество "Новичок" при опит да бъде убит - твърдение, което много от западните страни приемат.

Миналата седмица Путин отхвърли съобщенията в медиите за отравянето на Навални. Той заяви, че те са скалъпени по информация, предоставена от американските разузнавателни служби, и представляват опит самият руски президент да бъде очернен и Навални да бъде представен като по-важен, отколкото в действителност е.

Навални се възстановява в Германия, но заяви, че възнамерява да се върне в Русия на необявена дата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари