НАТО скъса с Русия

0
НАТО скъса с Русия

НАТО съобщи, че прекратява военното и цивилно сътрудничество с Русия заради украинската криза, съобщи организацията в съвместно комюнике, съобщава Ройтерс, цитиран от БГНЕС.

"Решихме да прекратим цялото практическо цивилно и военно сътрудничество между НАТО и Русия. Нашият политически диалог в Съвета НАТО-Русия може да продължи на ниво посланици и по-високо, за да можем да обменяме възгледи, на първо място по тази криза", се казва в комюникето.

Външните министри на държавите членки на НАТО призоваха Москва "да предприеме незабавни стъпки...да се върне към придържане към международното право". Организацията съобщи, че засилва сътрудничеството си с Украйна чрез подкрепа за реформите в областта на отбраната и увеличаване на дейността на центъра за свръзка в Киев.

НАТО и Украйна публикуваха съвместно комюнике след среща на министрите им в Брюксел. Те посочват, че ще "задействат незабавни и по-дългосрочни мерки за засилване на способността на Украйна да гарантира собствената си сигурност". Алиансът призова Москва да намали броя на военните си в Крим на равнището преди кризата, да ги изтегли от базите им и да намали военната дейност по границата си с Украйна.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари