НАТО: Русия струпва още военни сили по границата с Украйна

0
Столтенберг заяви, че Москва все още може да предприеме нападение срещу Украйна
Столтенберг заяви, че Москва все още може да предприеме нападение срещу Украйна Снимка: БГНЕС / архив

Столтенберг заяви, че Москва все още може да предприеме нападение срещу Украйна

Руското струпване на войски около Украйна изглежда продължава, въпреки че Москва обяви изтеглянето на повече сили. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Чухме от Москва заявки за готовност за продължаване на дипломатическите усилия, но досега не сме видели никаква деескалация на терен", заяви Столтенберг преди срещата на министрите на отбраната на НАТО, предава БГНЕС.

"Напротив, изглежда, че Русия продължава да увеличава военните си сили", каза той и допълни, че "предстои да видим дали ще има руско изтегляне".

"Ние, разбира се, следим много внимателно какво прави Русия в и около Украйна. Това, което виждаме, е, че те са увеличили броя на войските си и още войски са на път".

В сряда Русия заяви, че военните учения в анексирания от Москва Крим са приключили и че войниците се връщат в гарнизоните си. Ден по-рано тя обяви изтегляне на войските от границите на Украйна.

Германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт заяви, че струпването на руски войски по границата "продължава да бъде причина за безпокойство".

"Има сигнали, които поне ни дават надежда, но е важно да наблюдаваме внимателно дали тези думи ще бъдат последвани от дела", каза тя.

Генералният секретар на НАТО заяви, че Москва все още запазва способността си да предприеме голямо нападение срещу Украйна, а Алиансът остава подготвен за най-лошото. Столтенберг призова Москва да осъществи трайно изтегляне на силите си от границата.

Байдън: Руска атака срещу Украйна все още е възможна

"Ако те наистина започнат да изтеглят силите си, това е нещо, което ще приветстваме. Но предстои да видим. Само фактът, че има движение на сили, на бойни танкове, не потвърждава истинско изтегляне", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Верно ли? Не може да бъде ...!
    На снимката изглежда, че си сгъват въоръжението, за да си ходят ...
  • 5
    2
    Курил Путков
    Въпросът е , кой вярва на НАТО след като през 1990 обеща да не прави експанзия към изток, а от тогава насам нахлува в изтока.
  • 0
    1
    скептик
    сега на 22-ри ли ще е нападението?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари