Наталия Кръстева: Назначението ми за директор не е политическо

8
Защо един успешен адвокат иска да стане директор в едно училище?
Защо един успешен адвокат иска да стане директор в едно училище? Снимка: Русе Медиа

Общинският съветник от ГЕРБ Наталия Кръстева вече официално е новият заместник – директор на МГ „Баба Тонка“ - Русе

Защо един успешен адвокат иска да стане директор в едно училище?

Изглежда, че на Наталия Кръстева не ѝ стига заплатата като общински съветник, защото иска да работи допълнително и като директор. Или е видяла "успешния" пример от Даниела Шилкова, която също се уреди с директорски стол в училище "Васил Левски".

Според ръководството на ГЕРБ, това не били политически назначения, защото решенията били на мениджъра или ръководителя на даденото място. Но всички знаем, че същите тези мениджъри и ръководители са станали такива отново с благословията на ГЕРБ. Ако оставим политическото говорене, може да си кажем истината в очите - за тези хора е най-важно да симулират работа и да "тупат топката" при всеки удобен случай, но по възможност на директорска длъжност. 

„Тъй като аз присъствам, не е редно да не взема отношение. Говоря за моето назначение. То не е политическо. Аз в Математическа гимназия имам история. В продължение на три мандата съм председател на училищното настоятелство. Винаги съм била радетел за това училище, в крайна сметка, до колко един юрист е успешен или неуспешен, оценката я дават клиентите на всеки адвокат. Позицията заместник-директор „Административно-стопанска дейност“ в сто процента се припокрива с компетенциите, които съм придобила като заместник-кмет в продължение на пет години. Ръководила съм администрация, общински предприятия, няма нищо общо с образователната институция и образователен ценз „педагогика“, който трябва да има заместник-директорът по учебната дейност“, заяви Наталия Кръстева.

„В системата на образованието всеки директор има способността да си избере кадър, за да повери голяма част от този ресор. Що се отнася до Държавна опера, то е също идентичен отговор. На кого ще бъде поверен такъв пост е решение на мениджъра или ръководителя на даденото място“, коментира общинският ръководител на ГЕРБ Бедрос Пехливанян пред медиите назначенията на Наталия Кръстева за зам.-директор на Математическата гимназия и на бившия директор на СУ „Васил Левски“ Галин Ганчев за зам.-директор на Държавна опера-Русе.

Днес разбираме, че Галин Ганчев е бил зам.-директор на Операта едва ден и половина. 

Резилът се оказа по-голям от очакваното, но какво може да очакваме от хора, които винаги са били на държавна хранилка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари