Наталия Киселова: Само веднъж партия е обявявана за противоконституционна

0
Няма пречка да бъде прегледано поведението на лидера на „Възраждане“, посочи тя
Няма пречка да бъде прегледано поведението на лидера на „Възраждане“, посочи тя Снимка: b

Няма пречка да бъде прегледано поведението на лидера на „Възраждане“, посочи тя

Два пъти Конституционният съд се е произнасял по казуси за забрана на политическа партия. Единият път е с ДПС – искането през 1992 година е отхвърлено. През 1999 година са представени доказателства за антиконституционна дейност в предизборна кампания. С решение от 2000 година е обявена за противоконституционна партията ОМО „Илинден-Пирин“.

Това каза в студиото на bTV преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Тя добави, че Законът за политическите партии предвижда заличаване на партии при нарушение на закона и такива случаи има.

Има два погледа. Няма пречка да бъде прегледано поведението на лидера на „Възраждане“ и да се прецени дали думите, които той използва в и извън контекста нарушават Наказателния кодекс. Преценката на документите на политическа партия „Възраждане“ и поведението ѝ като партия е много по-сериозен въпрос. В момента наблюдаваме по-скоро политическо говорене“, посочи Киселова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    азбукарче
    А защо мълчахте, когато в първите 4 години на своето управление ББ не вдигна и с 1 стотинка пенсиите? Това замразяване на пенсиите конституционно ли беше?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари