Настъпва Петдесетница - какво се прави за късмет

3
Троицата се празнува на петдесетия ден след яркото възкресение на Христос, а през 2022 г. празникът е на 12 юни.
Троицата се празнува на петдесетия ден след яркото възкресение на Христос, а през 2022 г. празникът е на 12 юни.

Петдесетница тази година се чества на 12 юни

Петдесетница е петдесетият ден след Великден - денят на Света Троица, денят на слизането на Светия Дух върху светите апостоли, рожденият ден на нашата Света Православна Църква.

В този ден всичко е кръстено с огън, всичко се променя, всичко се обновява, всичко се ражда наново. И в това велико преобразяване на света участват и Бог и човек, небето и земята, и Духът и материята, пише За Жената

Събитието няма конкретна дата и зависи от честването на Великден. Троицата се празнува на петдесетия ден след яркото възкресение на Христос, а през 2022 г. празникът е на 12 юни.

Ето как да привлечете късмет и да се спасите от нещастия.

1. На този ден украсете къщата с брезови клонки и букети от диви цветя - за щастие.

2. Не забравяйте да запалите свещи в памет на починалите роднини. Това помага за получаване на родова защита

3. На този ден не можете да работите. Тези, които нарушават забраната ги заплашват с проблеми. Забраната се отнася за ръкоделие, работа в двора, полето и градината.

4. Не е възможно да се копае земята в деня на празника, в противен случай реколтата ще бъде загубена, а този, който наруши забраната, е заплашен не само от глад, но и от други проблеми.

5. Тези, които на този празник се съберат около масата като голямо семейство, ще бъдат щастливи цяла година.

6. Смята се, че предсказанието за Троицата е най-надеждно. Освен това, сбъдването на желанията ще се случи, ако те идват от сърцето и не съдържат алчност.

7. Поверията казват, че ако в къщата има билката девесил, никакво зло няма да влезе в дома и няма да може да навреди.

8. В деня на празника се събират брезови клонки. Смята се, че те съдържат лечебна сила, която помага за изгонване на заболявания и болести.

Празникът на Света Троица трябва да се проведе в семейния кръг, защото, според народните убеждения, тези, които живеят заедно ще преодолеят временните трудности

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари